OKS vinder lokalopgør

image Kampens to bedste spillere, Michael Broni og Van Tha Thawng Tong i en duel fra kampen. Foto af Bo H Sørensen
17. april 2022 kl. 09:08
2 - 1 sejr over TPI efter sent sejrsmål

OKS var bedst i første halvleg, mens TPI gjorde det godt i 2. halvleg. OKS sluttede dog bedst af og tog sejren på et direkte frispark af Tong i det 93. minut efter at det ellers lignede en 1 – 1 remis.

TPI vs. OKS 1 – 2 (0 – 0)

0 – 1 Van Tha Thwang Tong (72.)
1 – 1 Michael Broni (75. / Str.)
1 – 2 Van Tha Thwang Tong (93.)

Tilskuere: 250

Det var OKS der begyndte kampen bedst. Specielt på vores kanter, hvor Lasse Grønholt og Rami Ayman huserede, med stærk opbakning fra Tong i specielt højre side, blev værterne trængt i defensiven. Flere gange var det lige ved og næsten og spidsangriber Anders Lohmann havde gode chancer for føringsmålet, men værternes unge keeper tog godt fra i indledningen.

TPI stod meget dybt og satsede kraftigt på omstillinger, hvor de med høj fart forsøgte at fange OKSerne på mellemhånd, når bolden blev erobret. De på dagen grønklædte OKSer med Carsten Geipel og Philip Harbo i det centrale forsvar havde dog mestendels styr på værternes vævre angrebsspillere. TPIs bedste forsøg i første halvleg var et skud fra distancen der tog ydersiden af stolpen.

Halvlegen gik til ende uden scoringer og spillerne gik til en velfortjent pause.

TPI gik længere frem på banen fra 2. halvlegs start og kombinerede fint. Holdet fra det vestlige Odense viste at de er bedre spillende end placeringen i tabellen viser. OKS var til stadighed med i kampen, men det var meget mere jævnbyrdigt nu og efterhånden som kampen skred frem tiltvang værterne sig et spillemæssigt overtag.

Flere gange kom hjemmeholdets spillere frem til gode muligheder i feltet, men skarpheden var ikke at finde for de hvidklædte TPI spillere, der enten skød forbi eller måtte se Rasmus Lund i OKS målet tage sig sikkert af forsøgene.

Med ca. 20 minutter tilbage på måltavlen kom OKS bedre med igen og man fornemmede at det blev lettere og lettere at komme frem til chancer. Specielt var Anders Lohmann og Tong farlige når de kombinerede i feltet.

Og det var da også netop de to spillere, der sørgede for kampens første mål. Lohmann gik fri i højre side af feltet og afleverede fornemt til Tong, der tæt under mål scorede sikkert. O – 1 og der var spillet 72 minutter.

TPI slog dog hurtigt tilbage idet værternes bedste spiller, Michael Broni, tog en dribletur i OKS` felt og blev fældet. Straffespark som midtbanespilleren selv sparkede i kassen. 1 – 1. Der var spillet 75 minutter.

Kampen var nu helt jævnbyrdig og bølgede frem og tilbage. Der var chancer, og tilløb til flere, i begge ender af banen, men da holdene efter 90 minutter gik ind i tillægstiden lignede det en 1 – 1 kamp.

Det skulle dog gå anderledes. TPI forsvaret klumrede i et afspil og det hele endte med at en forsvarsspiller lagde sig på bolden og tog hånden til hjælp. Dommerens fløjte lød og i første omgang lignede det at forseelsen blev begået inde i feltet, men dommeren dømte frispark blot få centimeter uden for feltet. Van Tha Thawng Tong lagde bolden til rette og forsvarsmuren blev sat op. Den dygtige OKS spiller valgte at sparke hårdt og bolden strøg mod muren, hvor den ramte en TPI spiller i maven, så retningen blev ændret og snød keeperen. 1 – 2 og selvfølgelig stor OKS jubel. Der var spillet 93 minutter.

Det blev til yderligere 1 minuts spil inden der blev fløjtet af. Dermed endte kampen med en 2 – 1 sejr til OKS.

TPI havde måske nok fortjent det ene point, men OKS gik efter sejren til det sidste og det blev belønnet denne lørdag i TPI Parken, hvor mange tilskuere (ca. 250) nød solen og to gode fodboldhold.

OKS gav i kampen debut til unge Isa El-enazi, der blev skiftet ind på venstre kant og fik ca. 20 minutter på banen. Vi ønsker tillykke til Isa med debuten!

OKS er stadig på 2. pladsen i rækken. Nu 8 point efter oprykningsfavoritterne fra SFB/Oure.

Næste kamp for OKS er på næste lørdag, hvor vi igen skal på udebane. Denne gang til Aarhus Fremad. Mere herom senere.

Danmarksserie nyt 2024 14. april kl. 18:13
OKS måtte nøjes med 1 – 1 i Kjellerup Men det gode er at, vi stadig er uden nederlag i 2024