OKS vinder 1-0 over B1909

image Stor jubel efter Tongs scoring på straffespark. Foto af Bo Holst Sørensen
02. oktober 2022 kl. 16:29
Tæt kamp, men fortjent sejr i regnen på OKSon Park

Efterårsvejret sendte kaskader af regn ned over OKSon Park og det kostede desværre nok et par hundrede tilskuere til lokalopgøret, der blev overværet af ca. 250 publikummer, der blev vidne til et intenst opgør, hvor OKS tog sejren efter Tongs straffesparksscoring i det 56. minut. B1909 viste sig som en svær modstander, især i første halvleg, men målt på spil og chancer var sejren fortjent til de rød-hvidstribede.

OKS vs. B1909 1 – 0 (0 – 0)

1 – 0 Van Tha Thwang Tong (56. / str.)

Tilskuere: 250

Første halvleg blev en hård, men fair spillet kamp, hvor ingen af de to hold for alvor slap den offensive håndbremse, men i stedet sikrede sig bagude i forsøget på ikke at komme bagud på den tunge og regn glatte stadionbane.

Der blev givet og taget af et godt hjerte i nærkampene og det var en intens stillingskrig på banens midte. OKS fik de første chancer efter opspilsfej af gæsteholdet. Størst var nok genkomne Alexander Mose`s chance, da han fik foræret en friløber, men måtte se målmanden redde med maven udenfor feltet. Der var det tæt på for OKS.

B1909 havde også en enkelt stor mulighed, da Tonnesens skud fra højre side gled hen over overliggeren på Rasmus Lunds mål.

Pause og 0-0 på LED-skærmen.

OKS kom bedst ud til 2. halvleg. Gæsterne havde svært ved at tøjle Lasse Grønholt og Tongs hurtighed. Ligeledes kom Ronni Nordnæs på banen og viste straks sine kvaliteter på midtbanen. Man fornemmede at en scoring var under opsejling. Og den kom i det 56. minut. Lasse Grønholt gled fri i højre side af feltet, hvor hele to B1909 spillere forsøgte sig med en glidende tackling. Den ene kom alt for sent og bragede ind i Grønholt. Korrekt dømt straffe af dagens dygtige dommer, der var kørt helt fra Esbjerg for at fløjte opgøret. Tong skulle sparke og scorede sikkert fra 11-meterpletten og dermed 1 – 0.

Scoringen gjorde godt for OKS spillerne, der nu virkede friskere end gæsterne. Ikke at overtaget var enormt, men til forskel fra den helt lige første halvleg, var OKS nu bedst på bolden og skabte flere gode muligheder for at øge føringen.

B1909 forsøgte at slå tilbage med indskiftningen af dygtige Jonas Lund, men dødboldspecialisten måtte udgå igen efter ti minutter, da han trådte forkert i et solouheld.

Kampen løb mod enden, men i overtiden fik OKS frispark uden for feltet. Tong sparkede flot bolden over muren, men desværre tog bolden trekantssammenføringen og sprang i spil igen. Den afslutning havde fortjent bedre!

I angrebet efter kom B1909s bedste forsøg i 2. halvleg, da Burana Saenkham var først over en løs bold i feltet, men Rasmus Lund fik heldigvis reddet forsøget.

Så gik kampen til ende og dermed tog OKS sejren, der kom i land via hårdt arbejde af alle mand. Det var ikke vores bedst spillede kamp, men til gengæld blev der arbejdet stenhårdt af alle mand og for eksempel havde vores defensiv helt styr på gæsternes farlige angriber Nicolai Frederiksen, der ikke kom frem til ret meget denne våde eftermiddag i OKSon Park. En fortjent arbejdssejr!

Næste kamp for OKS er mod oprykningsfavoritterne fra Marienlyst, der er godt kørende i øjeblikket. Mere herom senere.

Danmarksserie nyt 2024 14. april kl. 18:13
OKS måtte nøjes med 1 – 1 i Kjellerup Men det gode er at, vi stadig er uden nederlag i 2024