image Frederik Klingenberg spillede stærkt på midtbanen. Med ryggen til er det den dobbelte målscorer Tong. Arkivfoto af Bo H Sørensen
Henrik Kleiner
22. august 2022 kl. 15:53
Bredden blev igen vigtig for de rød–hvidstribede

Det var et yderst velspillende OKS-hold, der fra kampens start spillede kvikt og hurtigt og dermed satte gæsterne fra Varde under et stort pres. Med to scoringer midt i halvlegen kom der hurtigt ro på og med lidt større skarphed i afslutningerne kunne føringen ved pausen have været større. I 2. halvleg skulle vi hen til overtiden før vi fik det tredje mål, der cementerede en god eftermiddag på OKSon Park.

Kampdata:

OKS vs. Varde I.F. 3 – 0 (2 – 0)

1 – 0 Van Tha Thwang Tong (17.)
2 – 0 Van Tha Thwang Tong (27.)
3 – 0 Anders Lohmann Hansen (92.)

Tilskuere: 150

OKS var toneangivende fra kampens begyndelse, hvor gæsterne fra det vestjyske havde store problemer med at håndtere vores to kanter, der var Emil Stokholm og Lasse Grønholt.

Chancer blev skabt løbende og vi skulle blot hen til det 17. minut før 1 – 0 scoringen var en realitet. Venstre back, Nicklas Risager sendte et indlæg til det bagerste område af det lille felt, hvor Emil Stokholm fik bolden retur ind foran med en first timer, der fandt vej til Tong, der ligeledes kun behøvede en boldberøring til at sparke bolden sikkert i kassen. Et klassemål.

Der skulle kun gå yderligere ti minutter inden bolden igen var i mål og igen var det Tong, der var skarpretter, da han scorede fladt ude ved højre stolpe uden chance for gæsternes keeper.

I den resterende del af halvlegen skabte OKS mange muligheder for flere mål, men Varde red stormen og holdene gik til pause med 2 – 0 på måltavlen.

OKS gik efter at score det tredje mål, der for alvor ville have lukket kampen, men igen var vi uskarpe på de muligheder der blev skabt. Gæsterne fra Varde forsøgte sig også og fik efter 70 minutter deres bedste forsøg efter en god soloaktion, hvor forsøget dog sneg sig udenom den fjernest stolpe.

Efterhånden som halvlegen skred frem satsede Varde mere og mere, hvilket skabte endog meget plads frem ad banen for OKSerne, der netop lukkede og slukkede på en omstilling. Angriber Anders Lohmann var skarpretter. Der var spillet 92 minutter

Dagens sikre dommer havde kun yderligere et minut tilbage efter scoringen og således endte det hele med en sikker 3 – 0 sejr til hjemmeholdet.

Dermed kom vi tilbage på sejrssporet og dermed er vi placeret på 3. pladsen efter storsatsende TPI og Ringkøbing, der begge har oprustet voldsomt i sommerpausen. Kampen viste, at vi på trods afbud, har god bredde i truppen. F.eks. var der comeback på højre back til Christian Klingenberg, der gjorde en super figur så længe kræfterne rakte og han måtte lade sig udskifte sidst i 2 halvleg med begyndende kramper. Anders Lohmann viset også skarphed, da han kronede en flot 2. halvleg med sin scoring til 3 – 0. I øvrigt anden hjemmekamp i streg Lohmann fik scoret.

Næste kamp for OKS er på lørdag, hvor vi kører en tur til Brabrand, der viste fornyet styrke med en udesejr på 3 – 2 over Hedensted. Mere herom senere.

Danmarksserie nyt 2024 14. april kl. 18:13
OKS måtte nøjes med 1 – 1 i Kjellerup Men det gode er at, vi stadig er uden nederlag i 2024