Operationen lykkedes, men patienten døde

image Emil Skursch er blot 21 år. Midtbane spilleren gjorde det fremragende i Lyseng. Arkivfoto af Bo Holst Sørensen
26. maj 2021 kl. 19:38
3 - 1 nederlag vs. Lyseng på trods af godt spil

Et afbudsramt OKS hold, der spillede sin 3. kamp på blot syv dage, var virkelig godt spillende og havde topholdet fra Lyseng på hælene i kampens første halve time. Men værterne viste, hvorfor de er tophold, da de med to scoringer, på deres eneste chancer i første halvleg, viste skarphed i feltet og kunne gå til pause med en ufortjent 2 – 0 føring. OKS slog tilbage efter en times spil og gik efter udligningen, men værterne lukkede og slukkede til sidst i kampen. Dermed endte en opløftende OKS indsats med et 3 – 1 nederlag.

Tilskuere: 103

OKS dominerede fra første fløjt. Lyseng virkede overraskede over vores gode boldomgang og løb flere gange forvildet rundt efter bolden, når OKS, anført af Frederik Klingenberg, Emil Skursch og Søren Ilsøe, viste mod og mandshjerte og insisterede på at spille bolden op nede fra. Noget vi gjorde gennem samtlige 92 minutter med en sikkerhed og finesse som vi har for vane at forsøge og som vi i denne kamp lykkedes til fulde med.

I de første 10 – 12 minutter skabte vi rigeligt med chancer til at komme foran med både 1 og 2 mål, men en kombination af uskarphed og en dygtig målmand, sørgede for at vi ikke fik scoret. Vi vandt nærkampene, andenboldene og spillede bare bedst.

Topholdet fra Lyseng gjorde ikke megen væsen af sig, men efter 27 minutter kom deres første egentlige forsøg på at true OKS målet. Et par fikse kombinationer i venstre, hvor kantspilleren blev sendt mod baglinjen, endte i et fladt indlæg, hvor en fremstormende spiller kunne kure den i mål til 1 – 0. En kold spand vand i hovedet på OKS drengene!

Målet gav hjemmeholdet lidt mere blod på tanden og de var nu bedre med i kampen, men det var stadig OKS der dominerede med hensyn til spil og chancer.

Efter 43 minutter viste Lyseng endnu engang hvorfor de er rækkens absolute førerhold. Efter indlæg, der egentlig lå bag Mads Jørgensen, fik angriberen alligevel fat i bolden, vendte hurtigt og sparkede bolden ind bag en prisgivet Adam Pedersen i målet. Et klassik angribermål og dygtigt udført. Dermed var hjemmeholdet foran med 2 – 0 på deres eneste reelle muligheder i kampen.

Pause.

Lysengs bedste spillemæssige periode kom i begyndelsen af 2. halvleg. I ca. 10 minutter lykkedes værterne med at stresse OKS` opspil, men vi befriede os, insisterede på at spille os ud nede bagfra og lykkedes via mod og teknik.

Efter et kvarter kom belønningen. Niels Jensen fik scoret tæt under mål og den fortjente 1 – 2 reducering var en realitet.

Det var en god kamp nu. OKS søgte udligningen, mens Lyseng lurede på at at lukke og slukke med en omstilling. Det var flere gange tæt på for OKS, men det var topholdet der scorede efter 81 minutter, da en rodet situation i OKS` målfelt, med flere forsøg på clearinger og kontraer, endte hos Jonas Berwald, der scorede fladt under Adam P og dermed 3 – 1 til hjemmeholdet.

Så gik kampen til ende og det hele endte med en 3 – 1 sejr til Lyseng.

Om sejren var fortjent er egentligt helt ligegyldig. Lyseng viste hvorfor de er tophold. De scorede på deres chancer og det er jo en absolut kvalitet. OKS kan tage med, at vi bestemt er berettiget til deltagelse i oprykningsspillet. Det beviste vi tirsdag aften i Aarhus!

Næste kamp for OKS er på lørdag, hvor vi hjemme på Danmarks hyggeligste stadion i OKSon Park møder Silkeborg KFUM. Mere herom senere.

OKS SPILLEDE OGSÅ POKALKAMP TIRSDAG AFTEN! VI SENDTE VORES SERIE 1 HOLD TIL KAUSLUNDE OG DE SVIGTEDE IKKE, DA DE VENDTE RETUR TIL OKSON PARK MED EN 6 - O SEJR. DERMED ER VI MED I BOWLEN TIL 3. RUNDE.