OKS tog tre point med hjem fra Aarhus

image OKS forsvaret havde godt styr på værterne. Her er det ved et hjørnespark i første halvleg. Foto af Henrik Kleiner
08. august 2021 kl. 09:31
Wulff og Lohmann scorede i 2 - 0 sejren

Det var en lige og velspillet kamp, men målt på store målchancer, var det fortjent at OKS kunne køre hjem til Odense med tre dejlige point.

Christian Wulff – Rasmus Skovgaard – Niels Jensen

Bænk: Visar Alti – Jonas Vesterskov Storgaard – Anders Lohman – Mathias Jørgensen – Jon Lilholt Sørensen.

Første halvleg blev en lige og intens affære. Begge mandskaber spillede god fodbold og forsøgte at tage initiativet.

Kampens første mulighed for scoring kom efter ca. 15 minutters spil, hvor Rasmus Skovgaard opsnappede en løs bold på banens midte. Angriberen vendte hurtigt og sparkede på mål fra ca 50 meters afstand. Målmanden blev fanget på mellemhånd og bolden gik hen over ham. Desværre gik den også tæt hen over målet. Det kunne have været en flot scoring.

Næste OKS chance kom efter hjørnespark, hvor Kasper Rask Nielsen var tæt på at bringe OKS foran, men hans forsøg blev clearet på stregen.

Fremad kom også frem til et par gode muligheder, hvor især deres venstre kantspiller viste god fart og gennembrudsstyrke. Den unge spiller manglede dog den sidste skarphed i et par situationer, hvor han sparkede forbi mål.

Den jævnbyrdige halvleg blev afsluttet med en stor chance til Niels Jensen, der kom alene igennem mod værternes keeper. Desværre vandt målmanden den duel og holdene gik til pause.

Begge hold kom friskt ud til 2. halvleg. Hjemmeholdet forsøgte sig meget over flankerne, men forsvaret og debuterende målmand Jakob ”Yankie” Fechtenburg havde godt styr på løjerne.

Aarhus` offensive satsning gav flere muligheder for omstillinger til OKS. Vi var konstant farlige, når vores centrale midtbane spillede kvikt frem af banen og især satte vores hurtige kanter, Christian Wulff og Niels Jensen i scene.

Efter 60 minutter kom så den forløsende scoring. Wulff fik bolden ude på venstre kant. Spilleren med det karakteristiske glidende løb satte i fart og skar ind i banen. Da han nåede ind i feltet satte et par sparkefinter forsvaret skakmat og efterfølgende sparkede han bolden i mål med største selvfølgelighed. Flot mål og 0 – 1 på måltavlen.

Lige efter scoringen blev Anders Lohmann skiftet ind i stedet for Niels Jensen. Den høje angriber blev lagt helt frem mens Skovgaard kom på højre kant. Og allerede efter 2 minutter slog Lohmann til. Angriberen pressede en forsvarer, der havde front mod eget mål, til en tilbagelægning til målmanden. Lohmann jagtede bolden, men målmanden kom først på den. Keeperen ville sparke bolden ud af kommunen, men i stedet sparkede han bolden ind på OKS spillerens fremstrakte fod og bolden strøg de cirka 15 meter ind i mål til 0 – 2 føring. Der var spillet 63 minutter.

I den resterende del af kampen var billedet, at Fremad forsøgte at komme tilbage i kampen. Værterne havde bolden meget, men OKS stod godt på banen og der blev arbejdet stenhårdt af alle mand. Fremad fik da et par gode muligheder for reducering, men OKS burde også have lukket og slukket på en af de store muligheder vi fik på omstillinger.

Stadionuret tikkede beslutsomt mod de 90 minutter og kampens dygtige dommer lagde 4 minutter til. Det blev ikke til flere mål og dermed var sejren og de tre point i hus.

En stærk sejr til de rød / hvide og det var en flok glade spillere, der kørte mod Odense.

Kampen gav debut til Jakob ”Yankie” Fechtenburg i målet, Eirik Stedje som venstre back og Rasmus Skovgaard i angrebet. Alle tre spillede 94 minutter, arbejdede hårdt og leverede en rigtig god indsats. Der var også debut til Visar Alti der kom ind i midterforsvaret i 2. halvleg og gjorde en god figur. Tillykke til alle fire spillere!

Næste kamp er på fredag, hvor vi hjemme på Danmarks hyggeligste stadion i OKSon Park møder oprykningsfavoritterne fra Marienlyst. Mere herom senere.