Marienlyst slap med skrækken

image Rune Dalsgaard bliver slået til jorden og der dømmes straffespark. Foto af Bo Holst Sørensen
08. august 2018 kl. 11:18
2 - 4 nederlag i pokalturneringen

Stillingen var 2 – 2 blot fem minutter før de 90 minutter var gået og OKS havde 2. divisionsholdet fra Marienlyst godt på hælene, men gæsterne tog alligevel sejren, da de i de døende minutter fik scoret sejrsmålet. OKS kan dog være stolte over vores hold, der spillede helt lige op med gæsterne og udviskede de 2 rækkers forskel, der er på papiret.

Tilskuere: 350

Havde man forventet at Marienlyst ville køre hen over hjemmeholdet i kampens indledning blev man skuffet. OKS stod solidt i defensiven og holdt Marienlyst fra at skabe chancer. Det blev til et par hjørnespark som OKS forsvaret og målmand Adam Pedersen havde styr på.

Det skal selvfølgelig med i ligningen at OKS heller ikke skabte chancer i kampens første 30 minutter, hvor fokusset var på at stå godt i defensiven.

Som nævnt havde OKS kontrol over gæsterne i åbent spil og derfor var det ærgerligt at 0 – 1 scoringen kom efter et indkast dybt på OKS halvdelen, hvor BM fik kombineret bolden frem til Mads Raben, der tæt under mål scorede sikkert. Der var spillet 23. minutter.

I halvlegens sidste 15 minutter befriede OKS sig og begyndte at røre på sig offensivt. Største chancer tilfaldt Christian Klingenberg der fik en friløber, men måtte se sit forsøg reddet. Ligeledes havde Anders Kolind en stor mulighed i det 45. minut, men hovedstødet strøg tæt forbi mål.

Pause og 0 – 1 på LED skærmen.

Marienlyst` bedste spillemæssige periode var i de første 15 minutter af 2. halvleg. Her halsede OKS spillerne efter og gæsterne spillede kvikt og hurtigt. Der gik da også kun 5 minutter, så øgede Mads Raben med sit andet mål til 2 – 0, da han tæt under mål udplacerede Adam Pedersen med en sikker scoring. 0 – 2.

Troede man nu at OKS ville ligge sig fladt ned og overlade det til Marienlyst blot at køre sejren hjem tog man fejl. De rød / hvidstribede tog skeen i den anden hånd og arbejde sig støt og roligt tilbage i kampen. Der blev arbejdet hårdt fysisk og spillet blev rykket op på gæsternes banehalvdel. Nu var det OKSerne der tilkæmpede sig hjørnespark og offensive frispark.

Efter 62 minutter kom den fortjente reducering. Marienlyst` målmand kom alt for voldsomt ud af sit mål og plantede en knytnæve i hovedet på Rune Dalsgaard. Det er selvfølgelig ikke tilladt at slå sin modstander, heller ikke som målmand, og derfor var der straffespark til OKS og en advarsel til keeperen, der så helt lettet ud over farven på kortet! Anis Cengic scorede overlegent til 1 – 2.

OKS fortsatte de gode takter og publikum fornemmede at der var mere at komme efter for hjemmeholdet. Flere gode forsøg og halve chancer blev skabt, men vi skulle hen til det 82. minut før end 2 – 2 scoringen var en realitet.

Et indlæg ind i feltet blev i første omgang clearet, men blev sendt tilbage i feltet, hvor bolden hoppede over det fremstormende gæsteforsvar. Èn af dagens debutanter, Lasse Leerbæk Grønholt, der er kommet til fra OB opfattede hurtig situationen og kunne heade udligningen ind over målmanden. 2 – 2 og stor jubel blandt de fleste af dagens 350 tilskuere.

Marienlyst virkede en anelse groggy over det flotte comeback og det lå i luften at OKS kunne nå at få endnu et mål.

Desværre fik spillere og publikum en kold klud i ansigtet, da Marienlyst i det 86. minut scorede til 2 – 3 efter et halvkikset hjørnespark, hvor bolden endte hos Kristian Weber efter en del kontraberøringer. Offensivspilleren sagde tak for det gode tilbud og scorede bag en prisgivet Adam P i målet.

Kampens sidste scoring var et resultat af at OKS gik efter udligningen og naturligt blottede sig i de bagerste geledder og det var derfor rent kosmetik at Jonas Hansen lukkede og slukkede til 2 – 4.

Således gik kampen til ende og Marienlyst slap med skrækken og kvalificerede sig til 2. spillerunde.

Efter kampen fik oks.dk en kommentar fra Formand Klavs Larsen om kampen og den i øvrigt festlige aften på OKSon Park:

-”En rigtig fin aften på OKSon Park med masser af tilskuere og god stemning på lægterne, sådan som det kun kan skabes når rammerne er til det, og det er de på vores hyggelige kampbane. Gutterne leverede en flot indsats på plænen og der skal lyde en stor tak til alle hjælpere der var med til at skabe de fede rammer omkring kampen. Eneste lille malurt i bægeret var, at man efter kampen oplever modstandernes træner udtrykke at banen var en katastrofe. Det var han vist ene om at mene.”

Næste kamp for OKS er på søndag kl. 11.00, hvor vi hjemme på OKSon Park spiller første turneringskamp. De er Nr. Aaby der er modstander.

Billede: Lasse Leerbæk Grønholt scorer i sin første kamp for OKS. Foto af Bo Holst Sørensen