OKSerne faldt med ære

image Viborgs 2 målscorer, Jeppe Curth (10) og Kristoffer Pallesen (6) bliver passet på af Nicolaj Just, Mathias Just, Christian Mikkelsen og Rune Dalsgaard. Foto: Kurt Bebe
01. september 2016 kl. 10:26
Små 700 tilskuere til pokalkampen

64 minutter skulle der gå inden Viborg FF fik bolden ind bag målmand Rene Christensen, der stod en fantastisk kamp og som i dagens Fyens Stiftstidende får betegnelsen fænomenal. Et lignende skudsmål kunne hans 14 holdkammerater sagtens også have fået efter en forbilledlig fighterindsats, der betød taktfaste klapsalver fra de små 700 tilskuere da spillerne forlod banen.

OKS – Viborg FF 0 – 2 (0 – 0)

0 – 1 Jeppe Curth (64)
0 – 2 Kristoffer Pallesen (76)

Tilskuere: 675

OKS:
Rene Christensen, Mads Eskesen, Christian Mikkelsen, Kasper Baden, Daniel Hansen, Kahis Ahmed, Mathias Just, Frederik Cappelen Moseby, Lasse Plato, Nicolaj Just, Rune Dalsgaard, Andreas Bebe, Alexander Mose, Drilon Cocaj, Emil Bertil Pedersen

Viborg FF:
Sebastian John, Jacob Dehn, Kristoffer Pallesen, Mathias Wichmann, Gearge Fochive, Jeppe Curth, Jung-Bin Park, Andreas Bruhn, Christian Sivebæk, Søren Frederiksen, Jeroen Veldmate, Lucas Pedersen, Jonas Kamper, Jeppe Grønning, Serge Deble

Lad det være sagt med det samme. Viborg var det bedste fodboldhold på OKSon Park onsdag aften. Spillere som Kristoffer Wichman, Jung-Bin Park, Jeppe Curth, Søren Frederiksen samt ikke mindst en forrygende Kristoffer Pallesen spillede på et højt niveau sjældent set på Østerbæksvej.

Men OKSerne solgte sig dyrt. De første 45 minutter stod OKS med en massiv 5 back kæde som Viborg havde svært ved at overliste. Træner Morten Rasmussen havde dikteret, at han hellere så gæsterne komme igennem på ydersiden af vores forsvar, da vores centrale forsvar med Rune Dalsgaard nok skulle afvise indlæg i feltet. Og den taktik lykkedes fint. Specielt i højre side kom Viborg igennem, godt anført af Christian Sivebæk og specielt Kristoffer Pallesen som OKS spillerne efter kampen roste i høje toner. Men som planlagt afviste OKS de fleste indlæg.

3 gange var gæsternes angriber Jeppe Curth dog tæt på. 2 hovedstød tæt under mål burde have givet mål, men Rene Christensen i målet ville det anderledes og redede flot begge gange. Da OKS målmanden endelig blev passeret af Curth, kom ydersiden af stolpen til hjælp og forhindrede scoring.

OKS havde flere gange tilløb til gode omstillinger og med en anelse mere coolness var vi sluppet igennem et par gange ved Kahin Ahmed og Frederik Moseby.

Dommer Peter Rasmussen fløjtede til pause med 0 – 0 på tavlen og man fornemmede begyndende frustrationer hos gæsterne over den manglende scoring.

OKS aftalte i pausen at det første kvarter var vigtigt at holde nullet. Herefter skulle der nok komme åbninger i gæste forsvaret. Vi holdt stand indtil det 64 minut, hvor Jeppe Curth var først over en retur bold efter endnu en Rene Christensen redning. 0 – 1.

Nu var det op ad bakke og da kampens næstbedste spiller (vi kårer uden tøven Rene Christensen som Man of the match)Kristoffer Pallesen bankede bolden ind fra en position udenfor feltet med stor appel, var der lukket og slukket for kampen.

OKS fightede dog kampen ud for at forhindre yderligere scoringer, hvilket lykkedes. Vi fik oven i købet et kæmpe chance i dommerens tillægstid, da indskiftede Alexander Mose pludselig var helt alene igennem og målmanden var rundet / ude af position. Desværre nåede Mose at blive tacklet i skudøjeblikket og reduceringen blev forhindret.

Peter Rasmussen fløjtede af og de små 700 tilskuere kvitterede med klapsalver til det hårdt kæmpende hjemmehold. Viborg fortjener også stor ros for sympatisk optræden og til tider besnærende spil. Og i øvrigt god stil af træner Johnny Mølby at komme med mange af de ”faste” superligaspillere. Det gav i hvert fald både spillere og tilskuere en god oplevelse.

Således referatet fra en dejlig aften på OKSon Park.

Alle billeder herunder er taget af Kurt Bebe.

Billede 1: Der hilses pænt på hinanden før kampen
Billede 2: Mathias Just, Christian Mikkelsen og Kasper Baden (5) rydder op foran feltet. Yderst til højre følge Lasse Plato med
Billede 3: OKS angriberne Daniel Hansen og Kahin Ahmed kæmpede forbilledigt