OKS vandt topkampen

image Andreas Rynkeby Sørensen header udligningen ind. Det var 3. kamp i streg med mål fra angriberen. Foto af Bo Holst Sørensen
15. maj 2023 kl. 13:25
3 - 1 sejr over stærkt TPI hold

Det blev en tæt kamp, hvor TPI i lange perioder havde den bedste energi og spillede godt, men hvor OKS hele tiden var med i kampen og i de døende minutter viste kynisme og scorede endnu to gange, så det der længe lignede en 1 – 1 kamp blev vendt til en 3 – 1 sejr.

TPI vs. OKS 1 – 3 (1 – 1)

1 – 0 Peter Plougmand (35)
1 – 1 Andreas Rynkeby Sørensen (40.)
1 – 2 Van Tha Thawng Tong (90./str.)
1 – 3 Anders Lohmann Hansen (93.)

Tilskuere: 175

Værterne fra det vestlige Odense begyndte kampen bedst. De forsøgte, og lykkedes med, at gøre opgøret fysisk og TPI-holdet arbejdede stenhårdt. OKS forsøgte, og lykkedes med, at stå imod det fysiske pres. Det var småt med chancer, men på en omstilling var Andreas Rynkeby pludselig alene igennem, men hans forsøg strøg over målet.

Da der var spillet små 20 minutter, kom OKS bedre med i spillet. Nu var det os der sad på spillet og havde det fysiske overtag, men TPI og især den uortodokse angriber, Peter Plougmand, var hele tiden farlige.

Bedst som det trak op til et OKS mål, slog TPI kontra. Et OKS-hjørnespark blev clearet. OKS havde tilsyneladende styr på situationen, men før omtalte Peter Plougmand erobrede bolden på midterlinjen og strøg afsted i en friløber mod Rasmus Lunds mål. Keeperen var tæt på at redde forsøget, men bolden gik i mål til hjemmeføring på 1 – 0. Der var spillet 35 minutter.

Heldigvis slog OKS hurtigt tilbage kun 5 minutter senere. Emil Skursch fik bolden i venstre side af feltet og hans aflevering fandt frem til Andreas Rynkeby ved forstolpen. Angriberen svigtede ikke og headede bolden i mål til 1 – 1. I øvrigt 3. kamp i streg Andreas kom på måltavlen. Der var spillet 40 minutter.

I første halvlegs sidste minutter var TPI og Peter Plougmand tæt på en ny føring, men forsøget fra højre side i feltet tog stolpen i det lange hjørne og sprang i spil igen. Der var heldet med OKSerne.

Pause og 1 – 1 på LED-tavlen.

Fra 2. halvlegs tog TPI taktstokken. Værterne var bedst i tanke og handling. Hårdt fysisk spil tilført gode kombinationer satte igen OKS under pres.

TPI skabte flere gode chancer for mål, men manglende skarphed hos angriberne samt et dygtigt forsvar, anført af Rasmus Lund i målet, holdt OKS inde i kampen.

Ikke at OKS havde opgivet det offensive ævred, og der var da også muligheder for mål, men det begyndte at ligne en hjemme scoring.

Den, scoringen udeblev dog, og som halvlegen skred frem var det som om at holdene begyndte at indstille sig på en remis. OKS ville det dog anderledes!

I det 90. minut fik altid farlige Tong bolden i venstre side af TPI feltet. En længere dribletur endte med et benspænd og dommerens reaktion kom prompte. Straffespark. Tong tog selv ansvaret og rækkens topscorer scorede sikkert via en såkaldt Panenka, der blev udført med stor flair og dygtighed. 1 – 2.

TPI havde ikke kræfterne til for alvor at komme tæt for muligheden for udligningen. I stedet var det OKS der lukkede og slukkede i det 93. minut, hvor Lasse Grønholt snød sin direkte modstander og spillede Anders Lohmann fri foran målet. Angriberen sagde tak for tilbuddet og scorede sikkert til 1 – 3.

Så gik kampen til ende og det hele endte med en OKS sejr på en dag, hvor TPI med rette havde følelsen af at der var fine muligheder for 1 point eller 3, men hvor OKS holdt sig inde i kampen og afgjorde kampen til sidst med to mål. Det vidner om stærk karakter og en tro på tingene og på holdet.

Næste kamp for OKS er på lørdag, hvor vi hjemme på OKSon Park spiller lokalopgør mod B1913. Mere herom senere.

Danmarksserie nyt 2024 14. april kl. 18:13
OKS måtte nøjes med 1 – 1 i Kjellerup Men det gode er at, vi stadig er uden nederlag i 2024