Moralen styrket efter stærk sejr over Ikast FC

Ikast FC vs OKS: 0-1

Søndag den 2. april 2023 kl. 14.00

Rammerne var sat for dagens kamp mod Ikast FC og OKS i et fornemt residens, og med en flot blå himmel var det svært ikke at blive begejstret og glæde sig til at komme ud og spille fodbold.

Én ting er teori, en anden ting er praksis… og fakta var at OKS ikke havde en af deres bedste dage, rent spillemæssigt.

Det var Ikast med bolden fra start, og et Ikast mandskab, der var indstillet på at spille fodbold, hvilket de gjorde ganske fortrinligt. De formåede at bevæge sig godt for hinanden og hele tiden have spilmuligheder. Anderledes så det ud for OKS, der var længe om at komme i gang – og gav Ikast spillerne alt for meget plads til deres kombinationsspil.

OKS så meget ”tunge” ud i deres spil, og var som nævnt længe om at komme i gang. Men efter en 10 minutters spil kom der lidt mere glid i tingene og OKS fik et lille overtag i kampen – et spil, der også førte til de første chancer, dog uden kvalitet i den afsluttende fase.

Efter flere forgæves forsøg, kom der omsider gang i scoringen, og heldigvis i OKS’ favør. En bold ud på højre kant til OKS’ Kasper Reeh, der slår et fremragende indlæg i feltet hvor en højtflyvende Marius Trebbien kommer højest og kan heade bolden i mål, uden chance for målmanden - 19 minutter spillet og OKS foran 1-0.

De resterende 20 minutter af første halvleg blev, fra OKS’ side af, præget af unødvendige boldtab og nervøst spil – det var et OKS mandskab et godt stykke under niveau, når vi havde bolden.

Til gengæld stod OKS forsvaret ekstremt godt placeret, og især OKS’ David Assing og Adel Muminovic var en ”mur” foran Victor i OKS målet. Så Ikast kom aldrig rigtig frem til de helt store chancer, og 1-0 holdt således til pausen.

Anden halvleg fortsatte lidt i samme spor. OKS havde det rigtig svært med bolden, mens Ikast virkede som et bedre spillende hold. Men OKS fightede sig tit og ofte stærkt ud af problemerne, og viste den moral og det sammenhold holdet har. Efterhånden som halvlegen skred frem, og bagud 1-0, var det Ikast, der skulle frem på banen. Men OKS fik held til at bryde deres opspil hvilket gav et par temmelig store chancer, men lidt manglende kynisme gjorde desværre at OKS ikke fik lukket kampen.

Ikast kom dog også frem til enkelte chancer, ofte forårsaget af OKS’ egne fejl – den største i feltet, hvor OKS’ Adel Muminovic glider og en Ikast spiller opfanger bolden. Men heldigvis for OKS bliver afslutningen ikke til noget, og OKS trænerteam og de medrejsende kunne ånde lettet op.

Kampen nærmede sig sin afsluttende fase, og derved blev kampen også mere intens. Ikast pressede hårdt på og kom også til flere forsøg – dog ikke de største udfordringer for Victor Rubio Kruse i OKS målet.

Hvad OKS manglede af intensitet og gejst i første halvleg, havde de til gengæld fundet frem i den afsluttende fase. De sidste minutter af kampen var hektiske, men en ganske god dommerpræstation gjorde at kampen aldrig udviklede sig til en uskøn affære, trods mange frustrerede spillere.

OKS kunne efter 84 minutters spil rækker armene i vejret og takke hinanden for den hårdt kæmpende 1-0 sejr, der betyder enormt meget for moralen på holdet – at vi også kan vinde selv når tingene på banen ikke fungerer!

Tak for kampen til Ikast FC, og tak for støtten til de medrejsende fra OKS.