image U13 overrasker fodbolddanmark !
Thomas Stage
30. april 2015 kl. 11:48

Årgang 2002 deltager i disse dage i Brøndby Elite Cup med deltagelse af 16 af de (måske) bedre danske hold i årgangen. De indledende kampe blev spillet imod hold som vi stort set intet kendte til –  Vejle BK, Esbjerg FB og AB.

Først modstander var Vejle og startede noget nervøst for OKS´erne, og de første 5 minutter rørte de stort set ikke bolden. Vejle holdt fast i den, dog uden på nogen måde at komme frem til noget. Men de resterende 25 minutter af 1. halvleg, stod der fuldstændigt OKS på. Hoffe åbnede til 1-0 og Pelle øgede til 2-0 inden Vejle straffede en forsvarsfejl. Men lige inden pausen øgede Pelle til 3-1 efter et hjørnespark. Allerede her ved pausetid burde kampen være lukket, da OKS i halvlegen havde haft flere store muligheder, og samtidigt blev Vejle holdt flot fra fadet.

undefined

2. halvleg startede som 1. halvleg sluttede. Flere OKS muligheder, men igen blev disse ikke udnyttet. Det kvitterede Vejle for og fik igen reduceret. Det blev startskuddet til et Vejle pres ned mod Lasse i målet. Men så fik han lejlighed for at vise sin kunnen og præsterede 2 flotte redninger i en periode midt i halvlegen, hvor Vejle styrede kampen.  Men bedst som man sad og ventede på udligningen, viste OKS bredden på holdet, da 2 indskiftede spillere kvitterede med hver ét mål. Først blev Nicolai spillet fri i dybden og scorede sikkert alene med målmanden. Og kort før tid kunne Anton prikke bolden ind til slutresultatet 5-2 – og det var ikke ét mål for lille!!

Søndagens modstander var Esbjerg FB, der i deres 1. kamp spillede 1-1 mod AB. Cheftræner, Jacob Knudsen, havde foretaget én enkelt ændring i forhold til lørdagens kamp. OKS´ bagkæden så ikke godt ud de første godt 15 minutter og det betød, at Esbjerg nemt kunne bringe sig foran 1-0 kort inde i kampen. Derefter stod der fuldstændig OKS på resten af kampen.  1. halvleg gav igen masser af store OKS muligheder, men kun 3 af disse blev omsat til mål og dermed en 3-1 føring ved pausen. Esbjerg havde én enkelt friløber mere i 1. halvleg, men Noah fik i sidste øjeblik sat en herretackling ind og det løb ud i sandet. Desværre slog han sit hoved hårdt i faldet og måtte lade sig udskifte med Ralle.

2. halvleg blev ét stort stormløb mod Esbjerg målet. Det var umuligt at tælle alle OKS chancerne, men 7 af disse blev udnyttet inden Esbjerg reducerede til 10-2 kort før tid !!!!!!

En god kamp af OKS holdet mod en modstander vi var totalt overlegne. Eneste "aber der bai" var igen-igen-igen et hav af spildte 100 % chancer – også selvom vi scorede 10 mål. AB slog Vejle 5-3 i den anden puljekamp.

Mandag var det så puljefinale mod AB. Der var til kampen foretaget mange ændringer, men OKS lagde bedst ud og AB stod meget defensivt og virkede forberedte. Allerede efter 10 minutter burde der have stået 2-0, men end ikke de ALLER største muligheder blev udnyttet. Og pludselig AB en hurtigt kontra og der blev lavet et kluntet straffespark som AB udnyttede sikkert. Resten af 1. halvleg var helt skidt fra OKS´ side. Der blev ikke skabt ret meget fremadrattet, masser af boldtab, dårlige 1. berøringer og ikke mindst alt for lidt af det hårdte og kedelig arbejde uden bold. Men modstanderen var også bedre end de første dage.

Fra 2. halvlegs start blev der rettet på ind til flere pladser, men det blev kun en anelse bedre. Det lykkedes dog indskiftede Krogh at pande bolden ind til 1-1 midtvejs i halvlegen, og det var nok for OKS til at vinde puljen. Det blev til yderligere et par gode muligheder, men holdet fik slet ikke skabt i nærheden af de chancer de havde i de første kampe. I kampens sidste minut var der ”hands” fra AB i eget felt og straffesparket udnyttede dagens bedste OKS´er Oliver sikkert til en 2-1 sejr.

Denne flotte flotte indsats fra årgang 2002 betyder nu, at de er klar til semifinalen i dette meget stærke elite stævne. Tirsdag eftermiddag skal der dog HELT andre boller på suppen. Modstanderen er nemlig et af Danmarks absolut bedste hold AGF – et hold der endnu ikke er scoret imod i denne turnering. Det bliver en KÆMPE mundfuld for holdet fra vores lille klub -  i hvert fald sammenlignet med de andre klubber der ALLE er licensklubber.