OKS videre i pokalen

image Andres Bebe, Christian Mikkelsen og Anis Cengic var med i sejren over B1909. Arkivfoto af Kurt Bebe
24. maj 2017 kl. 09:39
Fortjent sejr over B1909

Tirsdag aften var OKS på besøg hos Albaniseriens tophold, B1909, til et opgør i pokalturneringens 2. runde. Det blev en velspillet og chancerig kamp, hvor OKS til sidst trak det længste strå.

Kampfakta:

B1909 – OKS 1 – 2 (1–0) (0-1)(0-1)

1 – 0 Burana Saenkham (11.)
1 – 1 Jeppe Algaard (60.)
1 – 2 Daniel Hansen (98.)

Tilskuere: 200

B1909 lagde bedst fra land i kampens første 10 minutter, hvor De Røde var først på bolden og kom frem til en del hjørnespark, der voldte OKS forsvaret en del problemer. Specielt fra venstre angrebsside, hvor værternes Jacob Mouritsens præcise og indadskruede indlæg var giftige.

Det var derfor næsten naturligt at B1909s føringsmål kom efter netop et hjørnespark med ovennævnte recept. Bolden blev i første omgang headet ud af feltet af OKS forsvaret, men her stod Burana Saenkham klar og han sparkede flot bolden op i målhjørnet til stor jubel for hjemmeholdet og de røde fans på lægterne.  1 – 0 og der var spillet 11 minutter.

Dagens skribent skal ikke skjule, at tankerne nu gik tilbage til turneringskampen for et par uger siden, hvor B1909 dominerede i alle 90 minutter og vandt klart. Var OKSerne på vej til endnu et nederlag til B1909?

Lad det være sagt med det samme, at OKS holdet gjorde disse bekymringer til skamme. Det var nemlig som om at værternes scoring fik, de på dagen limefarvede OKSer, til at tage skeen i den anden hånd.

Nu var det OKS der trak sig sejrrigt ud af nærkampene, bredte spillet flot ud og kombinerede godt og sikkert. Der blev skabt store chancer og blandt andre gode forsøg måtte B1909 to gange redde på målstregen efter forsøg fra Nicolaj Vilhelmsen og Rune Dalsgaard.

B1909 havde dog på ingen måde meldt sig ud af opgøret og på trods af det spillemæssige og fysiske overtag til OKS, skal det retfærdigvis konstateres at værterne også skabte en del gode muligheder i den resterende del af 1. halvleg.

Der blev ikke scoret mere i 1. halvleg og måltavlen lyste 1 – 0.

I 2 halvleg var billedet det samme. OKS var bedst på bolden og kom løbende til chancer, mens B1909 måtte leve på omstillinger.

Efter 60 minutter kom så den fortjente udligning. Efter opspil i højre side blev bolden spillet fladt ind i feltet, hvor unge Jeppe Algaard gled ind i bolden og skubbede den det sidste stykke ind over stregen. 1 – 1.

Kampen gik lystigt videre og og begge mandskaber bidrog til en underholdende kamp, hvor publikum fik fuld valuta for entre pengene.

Specielt i det sidste kvarter nærmest vadede begge hold i chancer, hvilket blev symboliseret i den ordinære kamps sidste minut, hvor først OKS havde en gigantisk mulighed for at afgøre kampen. Chancen blev brændt og 10 sekuender senere var det så B1909 der havde en lige så stor mulighed i en situation, hvor Kuno Sørensen i OKS målet reddede flot.

Derfor endte den ordinære kamp 1 – 1 og holdene skulle i forlænget spilletid.

OKS skulle spille de første 8 minutter i undertal efter et gult kort. Det var dog ikke til at se at hjemmeholdet var i overtal for OKS startede bedst ud. Efter 8 minutter kom så førings målet, da Anis Cengic med et perfekt indlæg lagde bolden ind i panden på Daniel Hansen, der i vanlig stil ikke lod den gode chance gå fra sig. 1 – 2 på måltavlen.

I den resterende del af kampen var det med OKS i teten. Mange OKS opløb, som følge af at B1909 prøvede at fremtvinge en udligning, burde have været omsat til endnu flere scoringer, men den sidste coolness udeblev for OKS offensiven.

B1909 virkede mest fysisk mærket af kampen og formåede aldrig rigtigt at få skabt den afgørende mulighed for udligning ud over et par hjørnespark og et enkelt frispark på kanten af feltet.

Dermed sluttede kampen med en 2 – 1 sejr til OKS, der dermed er klar til 3. runde.

Sejren var fortjent i en velspillet kamp og deres udsendte så mange gode OKS præstationer, hvor Daniel Hansen var involveret i en masse aktioner og hvor Nicolaj Vilhelmsen var suveræn i maskinrummet på midtbanen.