OKS vandt over defensive Årslev

image Lasse Plato spillede godt og fik scoret. Arkivfoto : Kurt Bebe
05. september 2016 kl. 12:20
Sikker 4 - 2 sejr

Et yderst defensivt hjemmehold havde i første omgang fokus på at holde OKS fra fadet og så leve på omstillinger rent offensivt. De gulblusede kom da også foran allerede efter et par minutters spil, men OKS var skarpe på dagen offensivt og endte med at vinde 4 – 2. En sejr der godt kunne have været et par mål større, men de 3 point kom med hjem til OKSon Park og det var det vigtigste.

Tilskuere: 25

Som nævnt stod Årslev uhyre lavt på banen. OKS havde da også bolden de første 2 minutter, men hjemmeholdet viste skarphed, da de erobrede bolden og fangede OKS` 4 back kæde på det forkerte ben. Nicolas Foli blev sendt ad sted mod mål og var sikkerheden selv da han placerede bolden i det lange hjørne uden chance for Rene Christensen.

OKS slog dog hurtigt tilbage og allerede efter 5 minutter kom udligningen ved Kahin Ahmed. Den hurtige angriber fik en stikning på kanten af målfeltet og kom fri. I første omgang tog hans forsøg stolpen, men Kahin fulgte selv op og trillede riposten i mål.

Årslev ville stadig ikke noget op ad banen og OKS dominansen forsatte. Vi kom frem til en del gode muligheder og indlæg. Der var gode kombinationer og vi burde have scoret til 1 – 2 i denne periode. Deres skribent noterede gode chancer til Alexander Mose, Kahin Ahmed og Frederik Moseby.

I det 32. minut kom så den fortjente føring til OKS. Mads Eskesen blev stukket i dybden og hans flade og hårde indlæg var på vej mod mål, da en forsvarspiller kurrede bolden ind over stregen på den regnvåde bane. 1 – 2 på måltavlen.

I de følgende minutter opstod en kuriøs situation da OKS beholdt bolden i egne rækker på egen halvdel. Bolden gik fra side til side, mens Årslev ikke bevægede sig over midterlinjen i forsøget på at få fat i bolden. Heldigvis forbarmede OKS spillerne sig til sidst, for tilskuernes skyld, og begyndte at spille spillet igen alt imens tilskuerne lystede sig over, om kampen kunne have været spillet til ende som den berømte kamp mellem Tyskland og Østrig ved VM i 1982, hvor begge hold var tilfredse med resultatet og trak tiden.

OKS dominansen fortsatte i minutterne efter indtil Årslev befriede sig flot i det 43. minut. Nicolas Foli, værternes farligste mand, kom igennem til afslutning på kanten af feltet. Målmand Rene Christensen reddede dog flot ved roden af den ene stolpe, men hans redning blev på baglinien opsnappet af en Årslev spiller, der smart driblede sig fri og spillede bolden skråt bagud til Foli der scorede sikkert. 2 – 2 på tavlen.

Så var der pause i den vedvarende regn.

OKS kom om muligt endnu bedre til 2. halvleg. Det ene flotte angreb efter det andet rullede ned mod Årslevs mål og man fornemmede at det blot var et spørgsmål om tid inden førings målet ville komme. Og sådan gik det også, da Lasse Plato i det 50. minut kom igennem efter gode kombinationer på kanten af felten og fik bugseret bolden i mål via den fjerne stolpe. 2 – 3!

OKS fastholdt momentum og spillede sæsonens bedste fodbold i denne periode. 2 – 4 scoringen blev da også til en realitet, da Kahin Ahmed blev nedlagt i feltet efter et skarp træk. På det efterfølgende straffespark var Frederik Moseby sikkerheden selv.

Retfærdigvis skal det noteres at Årslev nu satsede lidt mere offensivt, men OKS defensiven havde godt styr på gæsternes angribere, hvor Foli efter en flot 1. halvleg nu virkede træt af det hårde slid. OKS fik mere plads at spille på og det blev en ganske underholdende afslutning på kampen, hvor de rød / hvide burde have scoret mindst èn gang mere.

Tiden gik til ende og dagens sikre dommertrio fløjtede af. En fortjent sejr til OKS var en realitet.

Med søndagens sejr og de øvrige resultater i rækken i denne weekend, kan det konstateres at årets Albaniserie er ganske jævnbyrdig og at alle kan slå alle på dagen. Det bliver en spændende sæson for de 16 mandskaber, hvoraf 6 er sikre på nedrykning!

OKS spiller igen på næste søndag, hvor vi hjemme på OKSon Park møder Morud.