OKS Hovedsponsorer

Please update your Flash Player to view content.
Okson Projekt
Idræts og Kulturcenter OKS
Mandag, 11. august 2008 00:13    PDF Udskriv Email

OKS SeniorHer på siden kan du læse mere om projektet med de seneste opdateringer, samt hvad der er sket indtil videre. Siden opdateres løbende.

 

Er du interesseret i at tale med personer fra projektgruppen eller har du input og ideer vi kan bruge, så kan du henvende dig til:

Henrik Pedersen:

Tlf 24 94 46 88

Mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

eller

Otto Wagner fra Archidea:

Tlf 66 13 00 85

Mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.Se sidste nye oplæg fra Archidea.

 


Samarbejdspartnere


 
Omtale i Medier
Fredag, 30. april 2010 00:00    PDF Udskriv Email

OKS SeniorFølge med i hvad der er skrevet om Idræts og kulturcenteret.

Tankerne og visionerne om et moderne "forsamlingshus" tog sit afsæt i januar 2008, og siden da har der været holdt mange møder internt, med politikere, med embedsmænd, erhvervsfolk og mulige kommende brugere. Artiklerne beskriver kun øjebliksbilleder, men man får en fornemmelse af tanker, ideer, holdninger og opbakning ved at følge kronologien herunder.

Hvis du ønsker at se skitsetegninger og projektbeskrivelsen, så følg linket herunder.

Er du interesseret i at tale med personer fra projektgruppen eller har du input og ideer vi kan bruge, så kan du henvende dig til:

Henrik Pedersen

Tlf 24 94 46 88

Mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

eller:

Otto Wagner fra Archidea

Tlf 66 13 00 85

Mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Forslag til ændring af lokalplanen på byrådets dagsorden den 28. april

OKS SeniorDen 28. april godkendte byrådet By- og Kulturforvaltningens indstilling til ændring af lokalplanen.

Forslag til tillæg nr. 6 til kommuneplanen og forslag til lokalplan nr. 2-701 Idræts-og Kulturcenter på Østerbæksvej. Offentliggørelse.

Åbent - 2009/001944

Sagsresumé:

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af ønske fra fodboldklubben OKS om indretning af et nyt idræts– og kulturcenter samt en underjordisk hal ved fodboldklubbens eksisterende klublokaler på Østerbæksvej...

 

Læs resten og få et samlet overblik over hvad der er skrevet og besluttet om projektet indtil nu.

 
Lokalplanen på dagsorden i Odense Byråd.
Søndag, 03. oktober 2010 00:00    PDF Udskriv Email

OKS Senior Fyens Stifttidende skriver i dag om vores projekt. Anledningen er at lokalplanen er på byrådets dagsorden på onsdag. Her forventer vi, at forslaget til lokalplanen vedtages. Det betyder, at vi kan begynde at bygge så snart vi har finansieringen på plads.

Det er et positivt signal fra Odense kommune og politikerne om at de støtter vores projekt. Der er dog stadig et ønske fra vores side om, at de også vil tage ejerskab for projektet og de rammer vi forsøger at skabe for beboerne i vores kvarter. Et ejerskab vi helst ser i form af et tilskud til anlægsudgifterne samt en brugsretsaftale i forhold til driften til fritidsbrugerne i tidsrummet 16 til 24. Vi håber, at politikerne kan se fornuften i at fremtidssikre rammerne for især børn og unge. Man tør næsten ikke tænke tanken om hvad der ville ske, hvis vi ikke havde alle de frivillige foreninger med frivillige ledere og frivillige trænere....

Hvor meget mon det vil koste i fremtiden, hvis vi ikke tager os af børnene og de unge nu? Det kan vi kun gætte på. Det kunne være interessant, at få værdisat effekten af det frivillige arbejde der finder sted ude i foreningerne. Så vil det måske vise sig, at en mindre investering på 5-10 millioner er godt givet ud.

Vores samarbejde med kommunen er desuden også essentielt i forhold til både fonde og investorer. Nogle fonde har ligefrem et krav om at Odense Kommune er medansøger. Selvom det er krise og kommunen fattes penge til mange ting, så mener vi at vores projekt efterhånden er så godt, at de ikke kan komme udenom at gå mere aktivt ind i det.

 

Se Indstilling til byrådet her:

 
Odense IdrætsXperimentarium får økonomisk støtte.
Torsdag, 03. marts 2011 10:33    PDF Udskriv Email

OKS Senior Det er med stor glæde at oks.dk kan oplyse at Odense Kommune via forstadspuljen, har besluttet at støtte vores planer om at skabe Odense IdrætsXperimentarium på OKSon Park med et økonomisk tilsagn på 4 millioner,- ud af den samlede anlægsudgift på 9.071.919,-OKS havde ansøgt om et beløb på ca. 4.8 million.

Det økonomiske tilsagn fra Odense Kommune er afhængigt af at OKS formår at finansiere den resterende del af projektet.

Odense Kommunes moralske og økonomiske opbakning til projektet betyder at vi har et rigtigt godt grundlag at arbejde videre på. Vi har nået en foreløbig milepæl i projektet og visions gruppen i OKS er fulde af fortrøstning på det videre arbejde med at skabe solide og nødvendige forhold for vores medlemmer, nærområdes beboere samt diverse organisationer og institutioner i vores kvarter.

Projektleder Henrik Pedersen udtaler i forbindelse med støtten.

- ”Vi er glade for at Odense Kommune bakker op om vores projekt. Nu kan vi tage kontakt med eksterne sponsorer / fonde og påvise at vi har et konkret projekt der nyder solid moralsk og ikke mindst økonomisk støtte fra kommunen" fortæller Henrik P og tilføjer:

- ”vi har arbejdet hårdt for dette i 3 år og støtten er en saltvandsindsprøjtning for hele projektet og det fortsatte arbejde i gruppen”.

Oks.dk fangede også formand, Jens Henningsen for en kommentar til kommunens støtte.

- ”Tilkendegivelsen fra Kommunen er vigtig for os. Odense IdrætsXperimentarium er en vigtig del af det samlede projekt vi kalder OKS - Kultur & Idrætscenter. Både vores frivillige ledere og vores medlemmer fordrer helårsaktiviteter i OKSon Park og det er vi nu på vej til at kunne tilbyde!” og formanden tilføjer:

- ”Hele vores nærområde, institutioner og øvrige samarbejdspartnere vil opleve et løft af dimensioner, hvis vores planer lykkedes”.

Her følger en kort beskrivelse af projektet:

Odense IdrætsXperimentarium vil give mulighed for sund livsstil, fri leg, sport, idræt, integration, eksperimenter, fitness, samvær, fællesskab, foreningsliv, teambuilding, skolesport, turneringer, undervisning, firmaidræt, ældreidræt, handicapidræt, udfordringer, innovation osv.

Projektet kan deles op i 3 hovedpunkter.

  • Odense IdrætsXperimentarium – udendørs aktivitetsområde. Et område på 43x88 meter indrettes med redskaber og faciliteter, der giver mulighed for aktiviteter indenfor fri leg og bevægelse, styrke, fitness, gymnastik, div. boldspil, klatring, rulleskøjteløb osv.
  • Odense IdrætsXperimentarium – kunstgræs bane. En kunstgræs bane på 72x120 meter der giver mulighed for nye aktiviteter til både skoler, vandrehjem og foreninger. Banen kan anvendes i flere timer døgnet rundt og året rundt. Dertil kommer, at etablering af en kunstgræs bane kompenserer for det areal, der inddrages til Odense IdrætsXperimentarium.
  • Odense IdrætsXperimentarium - aktivitetssti i Munkedammen. Munkedammen er nabo til anlægget ved OKS og er i dag et rekreativt område, som mange mennesker benytter til gå- og løbeture. Inspireret af lignende faciliteter fra New Zealand vil vi som endnu et element i Odense IdrætsXperimentarium etablere en aktivitetssti, hvor man kan supplere gå- eller løbeturen med træning på fitnes stationer. Stationerne skal selvfølgelig udformes og fremstilles i materialer, så de falder naturligt ind i de grønne omgivelser. Ved hver station opsættes instruktioner/forslag til hvordan de kan benyttes.

Oks.dk vil løbende følge arbejdet med Odense IdrætsXperimentarium.

 
Nyt fra Visionsgruppen.
Søndag, 02. oktober 2011 21:33    PDF Udskriv Email

oksVisionsgruppen arbejder stadig hårdt for at realisere drømmen moderne faciliteter, der sikrer gode og mangfoldige aktivitetsmuligheder på OKSon Park. Ikke kun for fodboldspillerne, der i dag er primærbrugere på anlægget. I fremtiden skal der også være plads til fodboldspillerne, men vi ønsker en dobbeltudnyttelse af faciliteterne og aktiviter i flere timer i døgnet. Der er samtidig en række skoler og andre fritidsbrugere, der i dag også bruger anlægget, som vil få stor gavn af anlægget i den nye form. Vi arbejder for tiden på flere fronter:
 
1 Idræts og Kulturcenteret, der primært omfatter indendørs aktivitetstilbud og væresteder for alle aldre og indenfor en bred vifte af idrætsgrene.
2 Odense IdrætsXperimentarium, der omfatter udendørs faciliteter med vægt på kropslige og motoriske udfordringer. Der skal være en progression i de forskellige baner og redskaber, så man kan finde udfordringer på alle niveauer og til alle aldre.
3 Konkrete samarbejder med skoler og institutioner i nærområdet, hvor vi stiller de nuværende faciliteter til rådighed udenfor OKS' brugstid. Det er især aktiviter  for børn og unge.
4 Organisation, fundraising, drift, pleje af interessenter, lobbyarbejde mm er også en del af arbejdet i gruppen.
 
Visionsgruppen består af 6 personer med forskellig  faglig baggrund, der tilsammen er en stærk gruppe, der er i stand til at løfte denne opgave. Alle arbejder på friville vilkår og de deraf følgende begrænsninger. Begrænsningen er især tid, da alle har job og/eller andre aktiviteter ved siden af.
Vi kan dog godt bruge flere frivillige hænder, der kan hjælpe os med nogle af de spændende opgaver vi står overfor.
Har du tid, evner og ikke mindst lyst til at blive en del af Visionsgruppen vil vi gerne høre fra dig. Så tager vi en snak om hvad du kan bidrage med.
Vil du være med til at realisere visionerne på OKson Park så Kontakt Henrik Pedersen på tlf. 24 94 46 88 eller mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
 
Se evt. mere om projektet her: http://www.oks.dk/component/content/article/40/68.html
 

 


Side 1 ud af 2

Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/oks/public_html/administrator/components/com_joomlastats/count.classes.php on line 381