OKS vandt 4 - 1 Horsens

image Carl Nørby fik debut og spillede hele kampen som venstre back.
06. april 2021 kl. 13:04
3 debutanter var med 2. påskedag

OKS vandt fortjent med 4 – 1 over Horsens efter 1 – 1 ved pausen. En lige 1. halvleg blev vekslet til en overbevisende OKS indsats i 2. halvleg, hvor vi med den kraftige vind i ryggen blæste værterne omkuld.

Horsens FS vs. OKS 1 – 4 (1 – 1)

0 – 1 Tong (20.)
1 – 1 Andreas Sørensen (21.)
1 – 2 Alexander Mose (76.)
1 – 3 Christian Wulff (82.)
1 – 4 Niels Jensen (89.)

Kampens spiller: Søren Ilsøe, valgt af holdkammerater og ledere.

Tilskuere: 0

Værterne tog imod på kunstgræsbanen, der ligger lige op ad CASA arena, der huser jydernes Superliga mandskab. Der stod en strid blæst på langs ad banen og det gulblusede hjemmehold havde vinden i ryggen i kampens første halvdel.

OKS gav debut i startopstillingen til unge Carl Nørby, der er kommet til fra Kerteminde, og lad det være sagt med det samme at Nørby fik en rigtig god debut i venstre side af fire back kæden. I løbet ad kampen blev der ligeledes debut til Carsten Geipel (Holluf Pile) og Emil Skursch (Gråsten), der begge blev skiftet ind i 2. halvleg og viste solide takter.

OKS var mest på bolden fra kampens start og viste god boldomgang. Horsens valgte, som ventet, at stå lidt dybt i banen og satse på hurtige og direkte omstillinger, hvor de med det samme søgte bagrummet hos OKSerne.

Kampens første scoring kom efter 20 minutters spil. Et fint opspil i venstre side blev bremset ulovligt på kanten af straffesparksfeltet og der blev frispark. Tong, der generelt spillede med optimisme og fart, eksekverede og sparkede bolden over muren og mod mål. Keeperen fik hænderne på, men kunne ikke hindre den fortjente føring. 1 – 0.

Der skulle kun gå 1 minut inden hjemmeholdet udlignede. Et hurtigt opløb i venstre side endte med et indlæg, hvor Andreas Sørensen steg til vejrs og headede 1 – 1 målet ind.

OKS fortsatte det gode spil og fk mange hjørne- og frispark omkring værternes felt. Det var flere gange tæt på ny føring til de rød/hvide odenseanere, men den sidste skarphed manglede. Horsens var også tæt på et par gange og hver gang var det efter hurtige opløb. Defensiven og målmand Adam Pedersen tog sig dog af mulighederne.

Således gik holdene til pause med 1 – 1 på den imaginære måltavle.

OKS var fra begyndelsen af 2. halvleg i fuld kontrol. Horsens havde nu langt sværere ved det direkte spil med lange bolde op ad banen, da vinden simpelthen hjalp oks med at fastholde trykket.

Der blev til stadighed skabt mange chancer, men værterne stod længe distancen og holdt i mod. Trætheden var dog ved at være tydelig hos de gulblusede, der begyndte at lave mange frispark og måtte tage imod hele fire gule kort i denne periode af kampens i øvrigt fremragende unge dommer.

I det 76. minut kom så forløsningen, da rækkens topscorer, Alexander Mose-Johansen, modtog bolden på kanten af feltet, tog et par træk og sparkede bolden i mål til 1 – 2.

Nu sad OKS på alt og indskiftningen af Christian Wulff i det 79. minut viste sig god, da den elegante angriber efter blot 3 minutter på banen afgjorde kampen med sin scoring tæt under mål. 1 – 3 og der var spillet 82 minutter.

Niels Jensen, der startede kampen som højre back, men i 2. halvleg blev rykket frem til sin vante plads i angrebet, lukkede og slukkede, da han med et flot spark og lidt med vindens hjælp scorede direkte på hjørnespark i det 89. minut. 4 – 1.

Så gik kampen til ende og OKS kunne dermed tage de 3 point med hjem til Odense. Fortjent efter spil og chancer.

Næste kamp er på lørdag, hvor vi hjemme på OKSon Park tager mod rækkens suveræne tophold fra Hedensted IF.