OKS ude af pokalturneringen efter tæt kamp

image Søren Ilsøe med en voldsom springkraft. Senere scorede han på frispark. Foto af Bo Holst Sørensen
08. august 2019 kl. 10:03
FC Sydvest 05 vandt 1 – 2

OKS fortsatte de flotte spillemæssige takter fra weekenden og var i store dele af kampen mest og bedst på bolden. FC Sydvest havde dog deres nye angriber, William Møller, der er hentet i Esbjerg med og han var hård ved hjemmeholdet med sine 2 scoringer. Vi forsøgte at slå tilbage og var tæt på at lykkedes, men måtte nøjes med Søren Ilsøes flotte reducering.

OKS vs. FC Sydvest 1 – 2 (0 – 2)

0 – 1 William Møller (22.)
0 – 2 William Møller (32.)
1 – 2 Søren Ilsøe (76.)

Tilskuere: 125

I minutterne op til kampen stod himmel og jord i èt, da tunge regnskyer gav en ordentlig skylle til OKSon Park. Heldigvis, for de ca. 125 tilskuere, stoppede regnen da kampen gik i gang.

OKS kom friskt ud og havde god boldomgang og formåede at true 2. divisionsholdets bagerste bastioner. Vi kom frem til et par halve chancer og i det 9. minut var vi meget tæt på scoring, da Lasse Grønholt gled fri i feltet og tæt på baglinjen også rundede målmanden. Desværre fandt hans cutback aflevering ikke frem til Anders Lohmann, der ellers var fuldstændig blank foran kassen. Der var det tæt på en OKS føring.

I det 22. minut slog FC Sydvest og William Møller så til første gang. Et indlæg fra højre fandt frem til den garderhøje angriber, der sikkert scorede på hovedstød. 0 – 1.

Det var samme recept gæsterne brugte blot 10 minutter senere, da de scorede til 2 – 0. Igen var det et indlæg fra højre der fandt frem til William Møller, der igen hoppede højest og headede bolden i mål bag Emil Bertil Petersen, der var prisgivet i situationen.

OKS fortsatte de gode takter halvlegen ud, men LED tavlen forblev på 0 – 2.

Pause og et nyt heftigt regnvejr brød ud.

Som blev der trykket på en knap holdt regnen inde da 2. halvleg blev sat i gang.

De følgende små 10 minutter blev gæsternes bedste spillemæssige periode. Der blev presset på for at score det 3. og afgørende mål der ganske givet ville have afgjort kampen tidligt. OKS red dog stormen af og begyndte at æde sig ind i kampen igen.

Vi kunne sagtens være fysisk og konditionsmæssig og vi begyndte igen at erobre bolden højt på banen og skabe muligheder for scoringer.

Reduceringen kom i det 75. minut, hvor vi fik frispark udenfor feltet. Bolden lå måske bedst placeret til Benjamin Watsons venstreben, men det var i stedet Søren Ilsøe der med sit højreben hamrede bolden op i målhjørnet og dermed var stillingen 1 – 2.

OKS øjnede nu chancen for at tage udligningen. Vi spillede med optimisme og indskiftningerne af Christian Nygaard, Jannik Pedersen og Phillip Harbo skabte fornyet energi. Vi pressede på og fik en del dødbolde, men udligningen kom ikke. Heller ikke da målmand Emil Bertil Pedersen i kampens døende minutter forlod sit mål og løb med frem i angrebet.

Efter 4 minutters tillægstid blev der fløjtet af og FC Sydvest sejrede således med 2 – 1 og er videre til 2. runde.

OKS kunne være tilfredse med kampens forløb. Indstillingen, fysikken og spillet lover godt for de kommende kampe i Danmarksserien.

Næste kamp for OKS er på lørdag, hvor vi skal en tur til Kolding Boldklub. Mere herom senere.