Nederlag i premieren

image Anders Kolind i nærkamp. Søren Ilsøe følger med. Foto af Bo Holst Sørensen
04. august 2019 kl. 12:18
Effektive jyder tog sejren på OKSon Park

OKS kom bagud da der blot var spillet 19 sekunder. Efterfølgende dominerede vi voldsomt, fik udlignet og havde mange chancer til flere mål, men måtte alligevel se effektive Herning Fremad tage alle 3 point med hjem til Jylland.

Tilskuere: 150

Herning Fremad chokstartede og bragte sig foran på kampens første angreb, hvor Simon Nielsen blev spillet fri på kanten af feltet og scorede sikkert bag Jon Sørensen i målet. Der var spillet 19 sekunder.

OKS lod sig ikke slå ud og indledte et stormløb mod gæsternes mål. Herning blev presset helt tilbage i eget felt og de teknisk stærke OKS spillere boltrede sig med hurtige og effektive kombinationer, hvor vi især på kanterne drev gæk med udeholdet. Spillere som Lasse Grønholt / Kasper Johansen i højre side og Anis Cengic / Christian Klingenberg i venstre side spillede i første halvleg på et meget højt niveau.

Det fortjente udligning kom efter 17 minutter, hvor et opspil i venstre side ledte til et indlæg der fandt frem til Anders Kolind, der tæmmede bolden og sparkede den sikkert i kassen til stor jubel for dagens mange tilskuere.

I de efterfølgende minutter burde OKS have taget føringen, med det groggy udeholds fremragende målmand holdt gæsterne inde i kampen på trods af mange og store chancer til de rød – hvidstribede.

Og så gik det som man ofte ser, når man ikke udnytter sine chancer. Et OKS opspil blev brudt og bolden blev sparket frem til gæsternes angriber, der takkede for tilbuddet og scorede kynisk og sikkert. 1 – 2 og der var spillet 30 minutter.

I den resterende del af første halvleg var kampbilledet det samme. OKS i stor dominans og med virkelig flotte spillemæssige takter, mens Fremad forsvarede sig og sparkede bolden langt så snart de fik i den. Desværre fik vi ikke scoret og der blev fløjtet til pause.

De første 10 minutter af 2. halvleg fortsatte OKS de gode takter, men i det 55. minut blev Herning tildelt et straffespark i en situation, hvor OKS forsvaret mente der var offside. Det mente dommeren ikke og Thomas Lauritsen scorede sikkert til 3 – 1 med sit andet mål i kampen.

Målet slog pusten lidt ud af hjemmeholdet, der stadig havde bolden meget og også kom frem til chancer, men intensiteten i genpresset sad ikke længere lige i skabet og den øgede plads gjorde at Fremad kom viste nu, at de også kunne spille god fodbold og lavede flotte omstillinger.

Og det var da også på en omstilling at kampens sidste mål faldt. Det var Michael Bachmann der lukkede og slukkede i det 78. minut.

Kampen løb til ende og det hele endte med en 4 – 1 sejr. Når man vinder med de cifre, vil det være blåøjet at mene at sejren ikke var fortjent, men det kan konstateres at OKS, især i 1. halvleg, spillede fremragende og det så længe ud til at vi ville knække gæsterne, der dog slog tilbage med kynisme og effektivitet og scorede på deres chancer og det er som bekendt hvad det drejer sig om i verdens bedste spil.

Næste kamp for OKS er på onsdag, hvor vi spiller pokalkamp mod FC Sydvest fraa 2. division. Mere herom senere.