2 - 0 sejr over Svendborg

image Christian Wogensen var manden i centrum i de første minutter. Først scorede han til 1 - 0 og et par minutter senere brændte han fra straffesparks pletten. Foto af Bo Holst Sørensen
05. november 2018 kl. 08:52
OKS går til vinterpause på 1. pladsen

Et afbudsramt OKS hold dominerede i store dele af opgøret og kom tidligt foran, havde mange chancer og brændte blandt andet et straffespark. Derfor skulle vi hen til kampens døende minutter før end 2 – 0 scoringen kom. Sejren var dog meget fortjent og burde have været flere mål større.

OKS vs. SFB 2 – 0 (1 - 0)

1 – 0 Christian Wogensen (5.)
2 – 0 Selvmål (88.)

Tilskuere: 125

OKS var i ugens løb blevet ramt af en del skader og afbud til kampen, og ondt blev værre, da målmand Adam Pedersen blev skadet under opvarmningen og måtte lade sig erstatte af blot 18-årige Jon Sørensen. Lad det være sagt med det samme, at Jon stod fejlfrit og i løbet af de 90 minutter ikke var i nærheden af, at måtte indkassere en scoring imod sig selv og OKS.

OKS dominerede voldsomt fra kampens begyndelse. Svendborg startede ud med 3 mand i forsvarskæden, hvilket gav oceaner af plads på kanterne, hvor hjemmeholdet ofte strøg igennem og skabte chancer fra første minut.

1 – 0 scoringen kom efter blot 5 minutter. Rune Dalsgaard kom højest op til et hjørnespark og headede på mål. Bolden endte hos forsvarskollega Christian Wogensen, der fra kort afstand sparkede bolden i det lange hjørne med venstrebenet. 1 – 0!

Det følgende kvarters tid vaklede gæsternes bagerste bastioner for alvor, og OKS skabte chancer nok til at kunne lukke op til flere gange, men brændte til stadighed. Største chance tilfaldt målscorer Christian Wogensen efter 10 minutter, da OKS fik tildelt et straffespark, da Christian Klingenberg blev hægtet i et gennembrud. Den unge Svendborg målmand hev dog endnu en flot redning op af posen, og dermed stod der stadig 1 – 0 på LED tavlen.

Da der var spillet ca. 20 minutter ændrede SFB formation og gik til at spille med 4 mand i den bagerste kæde. Den taktiske ændring stabiliserede til en vis grad gæsternes defensiv om end OKS stadig dominerede.

I resten af halvlegen var billedet det samme, men der blev ikke scoret mere, og holdene gik til pause.

OKS var også bedst i 2. halvleg om end dominansen ikke var så udtalt som i de første 45 minutter. Boldbesiddelsen hed stadig 75 – 25% i OKS` favør, men der blev ikke skabt chancer i samme hastighed som tilfældet havde været i 1. halvleg.

OKS defensiven skal have kæmpe ros for totalt at holde gæsterne fra fadet, og dagens skribent talte ikke eneste skud på mål fra Svendborg. OKS har i efterårets 13 kampe kun ladet modstanderne score 10 gange. Det må siges at være mere end godkendt.

I kampens 88. minut blev der så lukket og slukket. Et indlæg fra venstre side gik til bagerste stolpe, hvor bolden sprang op i brystet på en forsvarsspiller, der var så uheldig at passere sin egen målmand. 2 – 0 og forløsende jubel på OKSon Park.

Kampen gik til ende og dermed blev de 3 point på OKSon Park.

Sejren betyder at OKS går på vinterpause på førstepladsen. Rækken er dog ualmindelig tæt, og det bliver en spændende forårssæson, vi går i møde.

OKS vil gerne takke vores trofaste publikum for støtten i efterårssæsonen og ønsker på gensyn til foråret.