OKS vandt 5 - 3 over FIUK

image Rune Dalsgaard og Kenneth Andersen i aktion mod en FIUK spiller. Dagens opmærksomme dommer følger med. Foto af Bo Holst Sørensen
13. juni 2018 kl. 09:10
Videre til 1. runde i DBUs hovedturnering

På en velbesøgt bane ved Humlehaveskolen, hvor over 100 tilskuere havde fundet vej til pokalkamp mellem FIUK (Serie 2) og OKS, var det OKS der gik videre til hovedrunden via en 5 – 3 sejr i en underholdende og fair spillet kamp, der ud over de mange flotte mål, udmærkede sig ved få frispark og ingen uddelte gule eller røde kort fra kampens dygtige dommertrio.

FIUK vs. OKS 3 – 5 (2 – 3)

0 – 1 Jakob Mønster (10.)
1 – 1 Mansoor Bader Jaber Al-Badri (12.)

Tilskuere: 125

OKS kom bedst ud til kampen og allerede i kampens første minutter blev det til flere nærgående forsøg efter 3 – 4 hjørnespark, men værternes målmand sørgede for at der ikke kom en scoring.

Efter 10 minutter kom kampens første scoring, da Jakob Mønster brød igennem forsvaret og tippede bolden ind over målmanden. 0 – 1!

Troede man nu at hjemmeholdet ville lægge sig ned og fuldstændig overlade kampen til OKS tog man fejl. For allerede 2 minutter efter kom udligningen. FIUKs ene angriber opsnappede en fejaflevering i OKS forsvaret og lagde med største selvfølgelighed bolden op i målhjørnet uden chance for Adam Pedersen i OKS målet. 1 – 1 og stor jubel på banen og lægterne.

FIUK var i de næste minutter helt med i kampen. De forsøgte, og lykkedes, med at stresse OKS spillerne med højt energisk pres. OKS forsøgte at spille sig ud af problemerne, men værterne opsnappede flere gange bolden og løb hurtige omstillinger.

Efter 34 minutter kom så hjemmeføringen. Maad Aziz, der tidligere har spillet i både OKS og også har fået divisionskampe for FC Svendborg fik bolden uden for feltet og drejede skarpt bolden over i det lange hjørne og dermed var FIUK foran med 2 – 1.

Heldigvis slog OKS tilbage blot 2 minutter senere ved Jakob Mønster, der scorede til 2 – 2 efter opspil i højre side.

Og der skulle kun gå yderligere 2 minutter inden Mønster fuldendte sit hattrick da han fra distancen placerede bolden højt i målet uden chance for keeperen. 2 – 3!

Pause.

I 2. halvleg var OKS i kontrol og da Kenneth Andersen scorede til 2 - 4 efter 50. minutter syntes kampen afgjort.

Der blev løbende skabt muligheder, men vi skulle hen til det 67. minut inden Alexander Mose-Johansen scorede til 2 – 5 efter en friløber.

FIUK havde efterhånden brugt mange kræfter og OKS havde bolden meget. Alligevel blev der reduceret efter 71. minutter, da et OKS boldtab på midten førte til en omstilling, hvor Mohamed Abdirahman scorede på en ripost efter en redning af Adam Pedersen i OKS målet. 3 – 5!

OKS skabte efterfølgende gode muligheder for flere scoringer, men kampen ebbede ud uden yderligere mål og således endte det med en 5 – 3 sejr til de på dagen orangeklædte OKS spillere.

FIUK havde stor ære af kampen og medvirkede til en underholdende og levende kamp.

OKS træner Rene Hansen udtalte efter kampen

-” Vi er glade for sejren og for at være med i hatten til den kommende runde. Det avancement har været en del af vores målsætning. ” fortalte træneren inden han fortsatte

-” Nu håber vi bare at 2. holdet gør arbejdet færdig og tager oprykningen til Serie 1. Sker det vil det være fremragende for klubben ”

Således referat fra tirsdagens pokalkamp.