De brændte chancers kamp

image Rune Dalsgaard må se sit forsøg prelle af på overliggeren. Foto af Bo Holst Sørensen
20. maj 2018 kl. 09:09
Ufortjent 1 - 2 nederlag til AS holdet

2 brændte straffespark, skud på overligger og stolpe samt mange øvrige brændte chancer var medvirkende til at OKS lørdag måtte køre tilbage til Odense uden point efter et 1 – 2 nederlag til SSV Højfyn.

SSV Højfyn – OKS 2 – 1 (1-0)

1 – 0 Mikkel Hyldgard (8.)
2 – 0 Nick Hansen (65.)
2 – 1 Selvmål (86.)

Tilskuere: 100

Det var Højfyn der lagde bedst fra land. I kampens første 20 minutter var det hjemmeholdet, der kom med god energi og en masse fysik. Det var også i denne periode, at værterne kom foran, da Nick Hansen kom ad sted i en omstilling og serverede bolden ved bagerste stolpe til Mikkel Hyldgaard, der blot skulle sætte indersiden på. Der var spillet 8 minutter.

I det 20. minut lavede OKS en taktisk ændring, hvilket betød en markant ændring i styrkeforholdet på banen. OKS var nu først på bolden og Højfyn spillerne halsede efter. Chancerne begyndte at opstå i en lind strøm, men en kombination af uskarphed og en velspillende keeper holdt OKS fra den fortjente udligning.

I det 40. minut fik OKS straffespark, da Jakob Mønster blev nedlagt. Kenneth Andersens skud blev dog reddet.

I de sidste 5 minutter af halvlegen var fodboldguderne med hjemmeholdet og det var et under at ingen af de 4 - 5 oplagte chancer gik i mål.

Pause og 1 – 0 på måltavlen.

Kampens 2.halvleg formede sig som et langt stormløb ned mod Højfyns mål, der i billedsprog lignede en slagen bokser, der fanget i ringhjørnet blot tager imod de mange stød.

Chancer i hobetal blev skabt, men heldet var ikke med OKS. Der var skud på stolpen, hvor bolden efterfølgende løb på tværs af målstregen, der var et brag på overliggeren tæt under mål og specielt i venstre angrebsside legede OKS kispus med Højfyn spillerne der ikke kunne dæmme op for de mange angreb.

I det 65. minut kom så 2 – 0 scoringen til Højfyn. Et langt bortspark fra forsvaret blev til en friløber til Nick Hansen, der løb fra sin direkte modstander og scorede sikkert bag Adam Pedersen i OKS målet.

2 – 0 på måltavlen.

OKS fortsatte de fine spillemæssige takter. Chancer blev stadig skabt og det blev til endnu et tilkendt straffespark da Anis Cengic blev nedlagt. Samme spiller måtte dog se målmanden redde igen!

I det 86. minut kom reduceringen, da Kasper Johansen hårde og flade indlæg ramte en Højfyn spiller og bolden gik i mål. 2 – 1!

I de sidste 4 minutter plus de 3 minutters overtid lavede OKS rigeligt med muligheder til både udligning og sejr, men det var ikke OKSernes dag og kampen gik til ende med en Højfyn sejr.

Sådan gik det til at vi måtte vi køre hjem til Odense uden point og som en rutineret OKS tilhænger ganske rammende udtalte på bramfrit fynsk –” Vi kørte dem ud af banen på røv og albuer, men det er dem der tager de 3 point. Sådan er det nogen gange”.

OKS spiller allerede tirsdag aften igen, hvor vi møder OB i Ådalen i en kamp der i første omgang var programsat til Skærtorsdag, men som blev udsat på grund af snevejr. Det er kl. 19.00.