AS holdet tabte på Ærø

image Som vanligt blev der gået hårdt til Anders Kolind. Angriberen piber ikke, men burde beskyttes noget mere af dommerne. Foto af Bo Holst Sørensen.
29. oktober 2018 kl. 09:06
Topstriden intensiveret

Som altid blev det en svær opgave for AS holdet at besøge Marstal, hvor marginalerne ofte tilsmiler hjemmeholdet. Således også denne råkolde efterårsdag, hvor OKS ikke kendte vores besøgelsestid og måtte se hjemmeholdet score et par kludemål, der var nok til at sikre hjemmesejren.

Marstal – OKS 2 – 1 (2 - 1)

0 – 1 Mads Mikkelsen (14.)
1 – 1 Søren Hansen (34.)
2 – 1 Magnus Grydehøj (41.)

Tilskuere: 200

OKS startede kampen bedst på den svære og tunge bane. Der blev skabt endog meget fine muligheder for et tidligt føringsmål. Marstal virkede på hælene og OKS offensiven med Jannik Pedersen, Lasse Grønholt og Jannik Pedersen spillede sig ofte igennem til store chancer, men heldet var på målmand Peter Sylvestersen og hans forsvars side.

Efter 14 minutter kom føringen til OKS, da et diagonalpas strøg op mod Anders Kolind, der tog duellen med forsvaret. Ingen fik fat i bolden, der i stedet gik til bagerste område i feltet, hvor Mads Mikkelsen stødte frem, mødte bolden og sparkede den sikkert ind til en fortjent føring.

I de følgende minutter burde OKS have slået kapital af overbevisende spil og store chancer, men desværre forsømte vi at score det 2. mål, der ganske givet havde gjort det svært for Marstal at komme tilbage i kampen.

I stedet kom vi frem til kampens 34. minut hvor OKS forsvaret tilsyneladende havde styr på en lang stikning frem mod Adam Pedersen mål. Ud af ingenting mistede vi dog bolden og Søren Hansen var ikke sen til at sige tak for muligheden og sparkede udligningen ind.

Blot 7 minutter senere blev ondt værre for OKS. I venstre angrebsside modtog Marstals Magnus Grydehøj bolden helt ude ved sidelinjen. Hans efterfølgende kiksede indlæg blev fanget af den kraftige vind og da målmand Adam Pedersen samtidig gled på den glatte bane, sejlede bolden ind til 2 – 1 føring til hjemmeholdet, der vel knap kunne tro deres eget held.

Pause og 2 – 1 på måltavlen.

Kampens 2. halvleg formede sig med OKS i boldbesiddelse og med Marstal der kun havde fokus på at holde OKS fra scoring. Begge hold fightede fint, men til forskel fra 1. halvleg blev OKS chancerne knap så store. Det var ofte lige ved og næsten. Det blev dog til et par rigtig store muligheder til både Anders Kolind og Jannik Pedersen.

Den rodede forestilling gik til ende og der blev ikke scoret mere. Dermed vandt værterne og OKS måtte indkassere sæsonens første nederlag. Om det var fortjent eller ej skal vi ikke kloge os på her, men blot konstatere, at havde vi kendt vores besøgelsestid i begge ender af banen, var der aldrig blevet tvivl om udfaldet.

Resultatet betyder at stillingen i toppen af rækken er tæt. OKS ligger stadig nr. 1 med 25 point. Bogense har samme antal, mens Allesø har 24 og Marstal har 23 point. Der tegner sig et spændende forår i kampen om den ene oprykningsplads uanset hvorledes det går i efterårets sidste spillerunde, der afvikles i den kommende weekend. Her møder OKS Svendborg FB hjemme på OKSon Park. Mere herom senere.