Arbejdssejr til AS holdet

image OKS forsvaret spillede solidt i topopgøret. Her er det fra venstre Rune Dalsgaard, Nicolaj Just og Christian Mikkelsen. Foto af Kurt Bebe.
09. april 2017 kl. 10:25
Ubesejret i 11 kampe i streg

OKS tog alle 3 point med hjem fra Nordfyn, da vi var på besøg hos Ottterup B&IK. Det var en tæt og intens kamp, men OKSerne trak det længste strå, da Daniel Hansen blev matchvinder med et kvarter tilbage.

Se højdepunkter fra kampen her.

Otterup havde vinden i ryggen i kampens første halvdel. Det unge hjemmehold havde bolden meget og viste i glimt glimrende kombinationsbold, på den for årstiden fremragende græsplæne. Hjemmeholdet havde dog svært ved at spille sig igennem til den helt store chance.

OKS havde, i kampens første halve time, svært ved at kombinere sig ud af Otterups høje pres og kom ofte til at spille på forkant af hjemmeholdet. OKS fik ikke brugt bagrummet bag værternes dygtige forsvarslinje, hvor specielt Benjamin Nielsen var fremragende, både defensivt og offensivt.

Otterups højre angrebsside var stærk, hvor deres back spillede energisk og dygtigt kom frem til gode indlæg. Det var dog oftest et OKS hoved eller fod, der kom først på bolden. Bedste forsøg fra hjemmeholdet var 2 forsøg fra distancen, hvor Jonas Røn i OKS målet dog begge gange reddede fremragende højt i målet.

I halvlegens sidste 10 minutter kom OKS bedre med og specielt i venstre side, hvor Christian Mikkelsen spillede blev der efterhånden bedre og bedre plads til kombinationer, og flere gange var det lige ved og næsten for OKS.

Efter 44 minutter kom kampens første mål. En ripost fra Otterup målmand, landede for fødderne af Jeppe Algaard, der lagde bolden skråt bagud til Frederik Moseby på kanten af straffesparksfeltet . Moseby forsøgte 1. gang og heldet var med OKS i denne situation, da bolden ramte en forsvarsspiller og dermed snød målmanden der var prisgivet. 0 – 1 på måltavlen.

OKS kom meget bedre med i 2. halvleg. Otterup tog en advarsel efter blot 2 minutters spil efter en voldsom tackling på Thomas Johansen. I øvrigt kampens eneste gule kort for hårdt spil i en kamp, hvor de 2 hold fik lov til at gå til hinanden fysisk, men hvor dagens dommertrio hele vejen igennem havde fint styr på begivenhederne. Stærkt med en rutineret trio til et topopgør!

De 10 minutters overtal brugte OKS til at få styr på kombinationerne. Vi kontrollerede nu kampen, og med vinden i ryggen var det nu de rød/hvide der var optisk dominerende. Da værterne blev fuldtallige igen fortsatte OKS de gode takter og havde godt styr på værterne.

I OKS` bedste periode, midtvejs i 2. halvleg, kom så kampens næste scoring. Men desværre for udeholdet var det Otterup der fik mål. Målmand Jonas Røn parrede et hårdt fladt indlæg fra højre side, men returbolden var Andreas Brems hurtigst over, og den indskiftede spiller kunne score let til et stort jubeldrøn fra hjemmeholdets tilskuere, der var dukket talstærkt op til topopgøret. 1 – 1!

De næste minutter kunne man frygte at hjemmeholdet ville sætte triumf på for at afgøre kampen, men OKS befriede sig dygtigt og havde et par gode forsøg efter kontraangreb.

Der gik da også kun 5 minutter efter udligningen inden OKS scorede igen. Unge Jeppe Albjerg vandt en hovedstødsduel og bolden endte ved Daniel Hansen, der afleverede ud i højre angrebsside til Mads Eskesen der kom i et hårdt fremstød. Forsvarsspilleren tog et par træk ned af linjen inden han smækkede et højt indlæg mod bagerste stolpe, hvor Daniel Hansen var nået frem til. Med største selvfølgelighed steg angriberen op mellem målmanden og midterforsvaren og headede stensikkert bolden i kassen. Et klassisk Daniel Hansen mål og dermed stod måltavlen nu på 1 – 2.

Otterup intensiverede presset ned mod OKS`målende. Der blev kastet mange mand med frem i forsøget på at nå udligningen. På trods af stormløbet holdt OKS forsvaret hovederne koldt og anfører Nicolaj Just var en fremragende styrmand i denne fase. Otterup bragte mange bolde ind i feltet, men kom aldrig frem til den afgørende chance. Rent faktisk resulterede stormløbet mod Jonas Røns mål i et par helt store kontramuligheder, hvor OKS men lidt mere omtanke kunne have straffet hjemmeholdet med endnu en scoring.

Da Otterup i tillægstiden fik endnu en advarsel, denne gang for forsøget på at filme sig til et straffespark, fusede kampen ud for hjemmeholdet og OKS kørte sejren i land.

Således gik det til at OKS vandt topopgøret. En kamp der blev vundet via en koncentreret defensiv disciplin og skarphed i afslutningerne. De 3 point gør at vi holder os til i topkampen og med sindsro kan afvente resultaterne fra weekendens øvrige opgør i Albaniserien.