image Foto: DBU - det er Rebekka forrest til venstre !
Thomas Stage
08. juli 2018 kl. 20:24
Så har den tidligere mangeårige OKS børne- og ungdomsspiller, 16-årige Rebekka Frost Frederiksen, igen været i aktion for den danske U16 pigelandshold. Denne gang gik turen til Hamar i Norge, hvor der blev afholdt Open Nordic Tournament.

Holdet lagde ud mandag i 35 graders varme mod Finland, og Rebekka startede inde som venstre kant. Allerede efter 6. minutter første Danmark med 2-0, men finnerne bed også fra sig i en målrig 1. halvleg, der sluttede 4-2 til Danmark. Danskerne udskiftede 5 piger i pausen - deriblandt Rebekka. I 2. halvleg blev det noget mere målfattig, da begge valgte kun at score hver ét mål. Men en sikker dansk sejr, og i en kamp hvor ikke mindre end 20 danske spillere var i kamp.

Onsdag hed modstanderen så Holland. Igen med Rebekka med fra start, og hun havde i 1. halvleg et par gode chancer og assists, men ind ville bolden ikke - 0-0 ved pausen. I starten af 2. halvleg kom Holland bedre med, og efter knap en time takkede Rebekka af for idag. Kort efter scorede Danmark kampens enlige mål.

Fredag stod danskerne overfor værtsnationen og kampen om en plads i finalen. Rebekka startede igen på sin sædvanlige plads. Kampen endte 2-2, efter Danmark var nede både 1-0 og 2-1. Og det var nok fir holdet, der søndag spillede finale.

Finalen stod mod Sverige og det blev Rebekkas foreløbige 11. landskamp. Rebekka tog pladsen på bænken  fra start - sammen med 8 andre danske piger. Det blev hæsblæsende affære. 2-2 ved pausen, hvor Rebekka kom ind. 3-3 efter ordinær og først med afgørelse i det 18. af 20 minutters forlænget spilletid - og til Danmarks fordel.
Stort tillykke til Rebekka og de øvrige danske piger.

Efter sommerferien skifter Rebekka i øvrigt Team Odense Q ud med Danmarks førende fodboldklub for kvinder Fortuna Hjørring, hvor hun skal gå på Dana Cup Academy. Held og lykke i nye omgivelser - laaaaaangt væk fra familen !

En anden tidligere OKS´e, 16-årige Oliver Sørensen, er nok en gang blandt 20 udtagne til U17 landsholdets tur til Færøerne i starten af august 2018. Her skal holdet møde op imod Finland, Nordirland og Sverige. Den anden pulje består af Island, Kina, Norge og værtslandet. Pøj-pøj til Oliver og de øvrige danske drenge.