Menu

Intensitet og spænding i en fantastisk og underholdende kamp

image
Claus Mathiesen
06. september 2019 kl. 15:11

U13 Drenge Liga 1B (2007)

OKS vs. Dalum IF: 3-1

Onsdag den 4. september kl. 19.00 på OKSon park

 

En regnvåd onsdag aften på OKSon park var rammen for en såkaldt Puljefinale mellem tabellens to tophold, Dalum IF og OKS. Førstenævnte som rækkens øjeblikkelige nummer 1, med OKS lige efter. Med en sejr på 2 mål eller derover, kunne OKS bringe sig foran Dalum og dermed sikrer sig førstepladsen her i den sidste spillerunde.

Så der var lagt op til lidt af et brag mellem to formstærke og velspillende mandskaber, hvilket heller ikke var gået ubemærket hen. For trods det noget ustadige vejr, havde mange tilhængere og nysgerrige fundet vej til OKSon park for at se fodbold fra øverste hylde. Og alle de fremmødte blev skam ikke snydt, for det blev en kamp med masser af power og intensitet.

Allerede fra kampens start fornemmede man gnisten og tændingen mellem de to hold, og der var fuld damp på. OKS virkede til at komme bedst fra start, og fik lagt et godt pres fra midten, der gjorde Dalums defensiv lidt usikre. Og det er også OKS, der kommer til første store chance efter blot ganske få minutter. Men Dalum var dog ikke sene til at svare igen. Med deres hurtige kombinationer kom de hurtigt den anden vej, og havde også deres nærgående forsøg – dog uden de store vanskeligheder for Victor i OKS-målet.

OKS fik mere og mere overtaget i kampen, og gav ikke Dalum mange muligheder for at få deres spil til at køre. OKS var her og der og alle vegne, og udviste fantastisk spilleglæde med hurtige kombinationer og perfekte pasninger, der fik Dalum til at være ét skridt bagefter det meste af første halvleg. En taktik, der blev udført til punkt og prikke.

Det var også OKS, der fik åbnet for ballet efter 15 minutters spil. OKS får, efter et velorganiseret angreb, fremtvunget et hjørnespark, som Silas Degn på fornem vis sender i en perfekt bue ind i feltet og OKS’ Marius Cady kan heade bolden sikkert i mål og bringe OKS foran 1-0.

OKS havde nu momentum og fortsatte deres hurtige pres på Dalum. Og der skulle heller ikke gå meget mere end et par minutter, så var OKS løs på venstre kant igen! En bolderobring på midten af Marius Cady, der sender en aldeles stærkt spillende Andreas Bahne afsted i en effektiv kontra. Andreas er ikke sen til at komme afsted og kan med snilde og behændighed lægge bolden forbi en fremstormende målmand og bringe OKS foran med 2-0 efter 17 minutters spil.

Dalum lod sig dog ikke sådan kue af OKS’ fornemme spil og kompetente og stærke defensiv. De ville stadig være med og kom også mere og mere med i kampen, hvor der ellers havde stået OKS på det meste. I slutningen af første halvleg er det også Dalum, der fik momentum og lykkedes med at få skubbet OKS længere tilbage på banen med deres hurtige pasningsspil. Men kendetegnende for kampen, så var det svært at bryde igennem OKS meget stærke defensiv, så de helt store chancer blev det aldrig til.

2-0 var derfor pausestillingen i en hæsblæsende og yderst seværdig fodboldkamp, ganske fornuftigt styret af en kompetent dommer.

 

Anden halvleg ændrede på ingen måde karaktér, hverken i intensitet eller flot fodboldspil. Begge mandskaber fortsatte deres aggressive spil. Men nu var det Dalum, der var kommet bedst ud til de sidste 30 minutter. OKS virkede lidt tøvende og det var Dalum ikke sene til at udnytte for at få overtaget i spillet.

Der blev kæmpet mange nærkampe på midten af banen, og en af dem var udslagsgivende for næste mål. En bold bliver ikke sparket ordentligt væk og Dalums Lukas Petersen bliver sendt afsted med en lang bold af Albert Bach-Rasmussen. En chance Lukas Petersen ikke lod gå til spilde, og sendte sikkert bolden i nettet – stillingen 2-1 efter 37 minutters spil.

Herefter bølger kampen frem og tilbage med masser af intens fight og mange gode aktioner fra begge hold. Fodboldspillet dalede lidt i kvalitet, men hvad den manglede i spil havde den til gengæld i energi og stemning. OKS virkede fysisk stærkest og kunne med vilje, sammenhold og ansvar fra hver enkelt spiller afholde Dalum fra at score trods flere gode chancer. Og samme scenarie i den anden ende – OKS ligeledes med flere muligheder for at bringe sig yderligere foran, men ind ville bolden ikke.

Det blev der dog ændret på blot 8 minutter før tid. En bold på midten bliver erobret af OKS’ Mads Bøgholm, der sætter et par dalumspillere af og forsætter løbet mod Dalums mål. Og da ingen af modstanderne går op mod Mads, ja så svinger han højrebenet og sender bolden hen over Dalums forsvar og igennem hænderne på Dalums målmand og bringer OKS på 3-1.

I de sidste 5 minutter af kampen blev der kæmpet med alt hvad de to hold havde tilbage, efter næsten 60 minutters kamp i højt tempo, hvor der blev givet og taget i en absolut fair spillet kamp. Men scoringer kom der ikke flere af, og OKS kunne hive en velfortjent sejr hjem på 3-1.

Stort tillykke med sejren OKS, og tillykke med 1. pladsen i puljen. Tak til Dalum for deres medvirken til en medrivende og seværdig kamp af høj kvalitet, og ikke mindst tak til alle de fremmødte for deres opbakning til holdende.