Menu

En weekend på godt og ondt for OKS U13 Liga 1

image
Claus Mathiesen
04. september 2019 kl. 15:48

OKS U13 Liga 1b var taget til det jyske og havde fået arrangeret to kampe denne weekend. Lørdag mod Spangsbjerg IF og søndag mod Esbjerg fB, med en overnatning hos Spangsbjerg, der havde været så venlige at stille deres klubhus til rådighed for drengene og trænerteamet.

Og det blev en weekend på både godt og ondt :-)

 

U13 Drenge Liga 1B (2007)

Spangsbjerg vs. OKS: 3-0

Lørdag den 31. august kl. 15.00

Man har før hørt at resultatet ikke afspejler kampen,  men i dette her tilfælde må det siges at have sin berettigelse. For sjælden har man set et hold være så uheldige (læs uskarpe) foran modstanderens mål!

Vel ankommet til Spangsbjergs klubhus og med solen bagende fra en flot blå himmel, og en masse OKS drenge, der var klar til kamp.

Og det viste de allerede fra start af. Det var en kamp hvor der stod OKS på det hele. Flotte kombinationer og hurtig boldomgang gav ikke Spangsbjerg mange chancer for at komme ind i kampen. De have enkelte forsøg på at få bolden ud af egen forsvarszone, men et stærkt offensiv fra OKS gjorde det meget svært for dem.

Men trods massiv overvægt i spil, og i den grad chancer, så udeblev scoringerne. Og ja, scoringerne…for dem skulle der have været mange af.

Det er ikke nogen overdrivelse hvis vi tæller 3-4 afslutninger på stolpen, et par stykker på overliggeren, og hvis vi så lægger de store 100% til også, så nærmer vi os nok 10-12 stykker, som burde være gået ind.

Dette beskriver meget godt de første 50 minutters spil, præget af spil til ét mål og mange brændte chancer. Men som det ofte sker i fodbold når det ene hold yder et massivt pres, så går det tit galt i den anden ende. Spangsbjerg lykkedes med at komme i feltet og får desværre også held med at få bolden puttet i mål i et virvar af arme og ben.

Spangsbjerg får ligeledes held med et par kontraangreb i de sidste minutter hvor OKS satser frem ad banen, og kan ende kampen med en sejr på 3-0, og muligvis et af de største ”røverier” længe. Noget Spangsbjerg formentlig var enige i, da der blev serveret  ”undskyld”-øl.

Tak for kampen, og tillykke med sejren til Spangsbjerg. Og trods nederlaget skal der dog lyde en stor tak til Spangsbjerg for deres enorme gæstfrihed og mange tak for lån af klubhus.

 

 

U13 Drenge Liga 1B (2207)

Esbjerg fB vs. OKS: 1-5

Søndag den 1. september kl. 12.00

Søndagens kamp mod Esbjerg var lige pludselig ret vigtig efter nederlaget mod Spangsbjerg dagen forinden. Hvis OKS skulle holde fast i den øverste del af tabellen, var en sejr påkrævet. Og med gårsdagens kamp in mente var der noget, der lige skulle rettes ind.

Kampen blev fløjtet i gang, og begge hold lidt tøvende fra start. OKS fik en smule overtag i spillet, men Esbjerg bed godt fra sig. Der var gode chancer for begge hold, og i de første 15 minutter kunne kampen vippen til begge sider.

Men det var OKS, der var bedst med bolden og fik mere og mere styr på kombinationerne. Opspillet nede fra den bagerste kæde hang fint sammen og Esbjerg blev presset længere tilbage på banen.  Det gav selv sagt overvægt i spillet til OKS efterhånden som kampen skred frem. Det var nok blot et spørgsmål om tid, før der kom en scoring.

Og den kom heldigvis også! Et veludført hjørnespark udført af OKS’ Silas Degn havner hos en fri Andreas Bahne, der resolut sparker bolden ned i fjerneste hjørne. 28 minutter spillet og 1-0 til OKS.

Allerede to minutter efter er OKS’ Valdemar Skov på færde på venstre kanten. Her finder han Silas Degn i feltet, der sikkert sender bolden i mål til en føring på 2-0.

OKS fortsatte deres aggressive spil i anden halvleg, og levnede ikke mange chancer til et ellers godt kæmpende og velspillende Esbjerg mandskab. Men de var under konstant pres fra OKS’ midte, og måtte ofte ty til frispark, for at stoppe OKS’ offensiv. Og frispark blev også grundlaget for scoringen til 3-0. OKS’ Oliver Skovgaard tager frispark et stykke uden for feltet og sender bolden forbi Esbjergs mur og ned i fjerneste hjørne – uden chance for Esbjergs målmand.

Skarpheden var heldigvis noget anderledes for OKS i denne kamp, og endnu en scoring falder i det `43. minut med en Andreas Hansen løs på højrekanten, der laver et perfekt løb i dybden bag Esbjergs forsvar og kan sende bolden ind til Marius Cady, der kan bringe OKS foran 4-0.

Men Esbjerg kæmper videre og søger hele tiden chancerne. Et øjebliks uopmærksomhed hos OKS bliver hurtigt opfanget af Esbjergs dygtige spillere, og en reducering til 4-1 var en realitet.

OKS fik dog hurtigt styr på spillet igen, og Esbjerg kunne heller ikke forhindre endnu et mønster angreb fra OKS, hvor Matias Rasmussen sender den afgørende assist til en fremstormende Silas Degn, der med sin anden scoring lukkede kampen og cementere sejren til OKS på 5-1.

Tillykke med sejren OKS, godt gået! Og tak til Esbjerg for deres medvirken til en god og underholdende kamp, og ikke mindst tak for støtten fra de medrejsende OKS’ere.